En l'actualitat no podem viure sense el nostre telèfon mòbil. No obstant això, la curta durada de la bateria dels 'smartphones' constitueix un problema per a tots aquells que necessiten estar connectats en tot moment.

Durant anys, nombroses investigacions tecnològiques han centrat els seus estudis a aconseguir bateries més duradores i eficients. Així, un grup d'investigadors de la Facultat d'Enginyeria de la Universitat de Drexel a Pennsilvània (Estats Units) han desenvolupat un nou tipus d'elèctrode que carrega la bateria del mòbil en tot just uns segons.

No et quedis sense bateria

L'elèctrode desenvolupat per aquest grup d'investigadors utilitza MXene, un material altament conductor de l'electricitat que permet que la velocitat de la càrrega augmenti vertiginosament. Així, la bateria del nostre 'smartphone', composta per un elèctrode de càrrega positiva i un altre de càrrega negativa, emmagatzema l'energia durant la càrrega per després alliberar-la per alimentar els dispositius.

"Això obre el camí per al desenvolupament de dispositius d'emmagatzematge d'energia ultra potents que es poden carregar i descarregar en segons, però emmagatzemant moltes més energia que els supercondensadors convencionals", explica el director de l'estudi, Yury Gogotsi.