Fer-se un lloc en un mercat tan competitiu com el dels ordinadors pot ser tot un repte per a qualsevol empresa, fins i tot per un fabricant tan conegut com Huawei. La companyia xinesa, fins ara més orientada al mercat mòbil, prepara el llançament de la seva gamma de portàtils Matebook a Espanya, on busca competir amb Apple.

Aquesta nova família està formada per dos portàtils, MateBook X i D, i un ordinador convertible a 'tablet', MateBook E. El passat any, la marca ja va treure a la venda una primera versió d'aquest últim model, que per a aquesta segona generació ha reforçat aspectes concrets com el seu teclat. Huawei ha intentat "implantar característiques comunes" a les del seu catàleg de 'smartphones', com ha explicat Juan Cabrera, Product Manager d'Huawei Espanya.

En concret, les similituds entre la línia de portàtils i la de telèfons intel·ligents de Huawei es reflecteixen en aspectes com l'absència de marcs i la inclusió de sensors d'empremta com a mecanisme d'identificació biomètrica. Aquest sistema d'identificació permet l'accés de fins a cinc persones a través de la seva empremta dactilar.

Gràcies a la seva absència de marcs, els ordinadors de la gamma MateBook aconsegueixen que "un portàtil de 15 polzades ocupi la mateixa mida que un 13", segons Cabrera. La ràtio de pantalla pel que fa a la superfície total arriba, d'aquesta manera, al 88%.

Els portàtils MateBook munten processadors Kirin, uns models desenvolupats per la pròpia Huawei. La marca xinesa ha decidit "apostar pel propi tant en la gamma alta -a la qual pertany la seva línia de portàtils- com en tots els països per igual", defensa Cabrera, fent referència a altres fabricants amb processadors propis que utilitzen diferents xips.

Una altra de les principals característiques dels portàtils és el seu so, per això Huawei ha col·laborat amb Dolby en un sistema Almond amb el qual el so que projecta l'ordinador és especialment fort. Una altra de les especificacions que més destaquen és la pantalla de la gamma; la seva resolució és de 2K.

La gamma Matebook: X, D i E

La línia de portàtils MateBook serà llançada a la venda a Espanya en un termini d'entre dos i tres setmanes, segons s'ha manifestat des de Huawei Espanya. La companyia vendrà els seus dispositius a través d'espais externs i 'retailers' especialitzats en tecnologia.

El seu preu recomanat de venda al públic varia en funció del model. En el cas del MateBook X, de 13 polzades, el preu és de 1.399 euros; el MateBook D, de 15 polzades, oscil·la entre els 799 i els 999 euros; mentre que el convertible MateBook I es vendrà per 1.299 euros.

En quan als colors en què es posarà a la venda, tots els models estan disponibles en un sol color: gris, amb l'excepció del MateBook X, que també podrà trobar-se a Espanya en un to rosa. Els 'packs' en què es vendrà inclouran un 'dock' per adaptar l'ordinador a ports com VGA i HDMI.

Les característiques internes dels models també varien, amb 8 gigues de RAM en tots els models excepte en algunes versions del MateBook I -amb 4-, i un emmagatzematge intern que va des dels 256 gigues presents al MateBook X fins a un màxim d'1 terabyte una versió del MateBook D. La targeta gràfica de tots els models és una Nvidia GeForce 940.

Competir amb Apple

Una de les aspiracions de la marca xinesa amb la seva línia de portàtils és aconseguir competir en el sector amb altres innovadores i ja marques consolidades, com Apple, a la qual Cabrera cita com a inspiració i competidor al mateix temps. Algun dels aspectes estètics de MateBook, com el seu teclat i la separació entre tecles recorden als portàtils de Cupertino.

La gamma MateBook s'adreça tant per a usuaris particulars que busquen un producte amb disseny i característiques 'premium', per això utilitza Windows 10 Home com a sistema operatiu, com per a clients professionals i grans empreses, per als quals utilitzarà Windows 10 Pro com a sistema.

El representant de Huawei ha avançat que l'objectiu de la marca xinesa és anar incrementant el seu catàleg de productes informàtics en funció de la demananda del públic, tant general com especialitzat. Aquesta primera diversificació de la gamma MateBook és el primer pas de l'empresa per consolidar-se al mercat de portàtils i convertibles.