Paint s'ha convertit en un dels programes d'edició d'imatge més destacats per ser totalment gratuït i pel seu maneig senzill, que permet fer petits canvis en imatges de forma molt simple. No obstant això, aquesta eina gairebé històrica té els dies comptats, ja que Microsoft ha anunciat que no ho inclourà en la seva llista de programes per a Windows 10 Fall Creators Update, la nova actualització del sistema operatiu que arribarà a la tardor.

D'aquesta manera, Microsoft donarà el comiat a un dels seus programes més reconeguts, que es portava incloent en tots els seus equips i sistemes des de 1985, des de la primera versió de Windows 1.0 fins a Windows 10. L'empresa nord-americana no especifica en el seu comunicat la data exacta en què s'eliminarà Paint, ni tampoc les raons que els porten a eliminar un programa amb 32 anys d'història.

No obstant això, Paint no serà l'únic eliminat en la nova versió de Windows. Altres programes i eines com el servei de correu Outlook Express i els estalvis de pantalla també veuran el seu final a la tardor amb Fall Creators Update.

L'actualització prèvia, Windows 10 Creators Update, ja semblava anticipar la fi de Paint a l'abril amb la inclusió de Paint 3D, tot i que no es va concebre com un substitut del programa original. Aquest nou programa permet a l'usuari modelar imatges bàsiques en 3D, i també ofereix petites eines d'edició en dues dimensions. Es preveu que aquest 'software' sí es mantingui dins de la llista de programes per defecte de la nova versió de Windows.