L'estiu no va gens bé als nostres dispositius mòbils. 7 de cada 10 avaries que es produeixen a 'smartphones' i 'tablets' durant l'estiu vénen donades per l'escalfament, la humitat i per badar quan no toca.

A l'estiu els mòbils pateixen, i no només per l'augment de les temperatures; a més a l'estar en família són més susceptibles que els més petits de la casa els utilitzin per reproduir els seus vídeos i per tant córrer més risc de caigudes. Per aquest motiu, et proposem una sèrie de consells perquè el teu dispositiu sobrevisqui l'estiu:

Mai amb les mans mullades

No s'ha d'utilitzar el 'smartphone' o 'tablet' amb les mans mullades. És comú despenjar una trucada acabats de sortir de l'aigua, amb les mans i els braços xops. Aquest simple fet pot fer que es coli una mica d'aigua, encara que sigui imperceptible, a l'interior del mòbil, el que provoca errors en el seu funcionament a curt o mitjà termini. Una cura que hauràs augmentar si és aigua de mar ja que la sal pot provocar danys majors.

Escoltar música al mòbil

Per norma general, els dispositius solen escalfar-se amb algunes aplicacions com Google Maps o en escoltar música o reproduir vídeos. Aquesta pujada de temperatura empitjora amb la calor extern. Per això, hem d'estar especialment atents i apagar el mòbil i no tornar a usar-lo fins que estigui completament fred.

Compte amb els llocs on guardem el mòbil

Guardar els dispositius a la guantera del cotxe o a la bossa de platja al sol també és altament nociu per als terminals. Encara que aquests vénen preparats per llançar missatges d'advertència davant temperatures extremes, passar molt temps al sol pot fer que els 'smartphones' i 'tablets' pateixin danys a mig termini.

Per prevenir es recomana apagar si tindrem una exposició perllongada al sol, així com usar fundes preparades per a aquests llocs que protegeixen del sol i de la calor. 1 de cada 10 avaries que s'atenen després de les vacances d'estiu provenen d'aquestes situacions.

Atenció, sorra!

La sorra de la platja és el segon gran enemic dels dispositius mòbils, i no només perquè poden ratllar la superfície de les pantalles tàctils, sinó perquè poden afectar negativament els seus components interiors i provocar errors. De fet en aquest sentit 3 de cada 10 avaries vénen donades per la sorra.

Badar

Encara que sembli molt evident, les badades són el tercer gran enemic dels dispositius electrònics durant l'estiu. Banyar-se amb el telèfon intel·ligent a la butxaca sense adonar-se'n és més comú del que a priori pugui semblar. Al voltant d'un terç de les reparacions que es produeixen és per humitat com a conseqüència de banyar-se amb el mòbil.

D'altra banda, qui vol poder capturar fotografies a l'aigua, compartir-les a la platja o reproduir música mentre es pren el sol fa que es multipliqui el risc de danyar els dispositius. El millor és utilitzar sempre fundes i protectors per evitar disgustos que ens poden suposar un cost addicional a les nostres vacances.