WhatsApp és la xarxa de missatgeria instantània més utilitzada a nivell mundial. Centenars de milers d'usuaris es connecten constantment a l'aplicació per enviar missatges de text, àudios, fotografies, enllaços, etc.

Les connexions simultànies que fa servir la companyia arriben a xifres desorbitades. Comptat i debatut, estem tot el dia entrant i sortint de la 'app', navegant pels diferents xats per entaular converses amb la gent, per la qual cosa no és d'estranyar que incorpori alguna que altra funció per fer-nos la vida més còmoda.

Entre aquestes moltes opcions es troba una novetat: la possibilitat de fixar un xat. Això què vol dir? Que ara WhatsApp permet que t'ancoris determinades converses a la part superior de la pestanya de 'xats' perquè no es perdi entre els grups i contactes.

Es tracta d'una característica que venia trepitjant fort en les versions beta i que ja ha arribat a la versió oficial, encara que només a sistemes operatius d'Android. És un funció idèntica a la ja existent a Telegram sota el nom 'ancorar', però no per això és menys útil per als usuaris.

La finalitat és clara: tenir les converses més importants en la part superior. D'aquesta manera, tot i que de moment només es puguin ancorar 3 xats, si parles reiteradament amb una persona o grup, estàs mantenint una conversa crucial o esperes una resposta d'algú que no pots perdre, tens una forma de tenir-la més a mà.

Aprofitar-se de l'eina és fàcil: només has de tenir un telèfon mòbil amb Android i tenir instal·lada l'última versió de l'aplicació. Obre l'aplicació i mira a la pantalla principal, aquella on es mostren tots els grups i contactes amb els que has intercanviat algun tipus de contingut.

Busca el xat en qüestió i mantingues la conversa fins que aquesta se seleccioni i apareguin diferents botons a la part superior de la pantalla. Entre elles veuràs el d'una xinxeta: si ho prems, aquest "pin" ancorarà o fixarà el xat a la part superior de totes les converses.

Per saber si la conversa està fixada, veuràs a la dreta de la mateixa la icona del pin en gris. Pots tenir fins a tres xats ancorats. Per treure'n qualsevol, tan sols has de tornar a seleccionar la conversa i tocar la mateixa icona d'abans.