Després del fiasco que va suposar l'últim Mac Pro, Apple pretén esmenar els errors del passat transformant per complet l'entorn professional dels ordinadors, un segment que tradicionalment no només els ha estat afí, sinó també fidel. Per a això, el gegant nord-americà ha anunciat el que serà el seu ordinador més potent fins ara, i també possiblement el més disruptiu del sector: l'iMac Pro.

Construït sobre la base del seu últim iMac, l'aclamat ordinador que ja va revolucionar el sector de la informàtica domèstica quan va ser presentat el 1998, l'iMac Pro suposa un important punt d'inflexió en el segment dels ordinadors professionals. Fins a la data, aquest tipus d'ordinadors sempre s'han compost d'una unitat central -CPU- connectada a una o diverses pantalles i diferents perifèrics. L'iMac Pro, que estarà disponible al desembre a partir de 4.999$, trenca amb aquesta tendència, creant un dispositiu 'tot en un'. La seva potència serà més que suficient per a la majoria d'entorns professionals.

Qüestió de disseny

El primer que crida l'atenció del nou iMac Pro és el seu disseny. Malgrat no suposar una novetat -és gairebé idèntic al de l'últim iMac excepte pel color i les connexions-, sorprèn que es tracti d'una estació de treball professional. La clau està en els seus processadors de pròxima generació -encara no estan ni al mercat- Intel Xeon de 18 nuclis. La seva arquitectura està basada completament en tecnologia Flash, i per evitar el sobreescalfament de l'equip -cosa habitual en certs entorns de treball- s'ha creat tot un circuit intern de refrigeració capaç de refredar fins a un 80% que l'iMac anterior.

Pantalla i potència gràfica

La generosa pantalla de l'iMac Pro està fabricada amb la tecnologia Retina d'Apple i serà similar a la que ja munta el també acabat d'estrenar iMac de 27 ". La resolució 5K -5.120x2880- d'aquest iMac Pro és superior a la majoria dels millors televisors 4K del mercat, i els més fidels lectors ja coneixen segurament les seves característiques ja que parlem anteriorment d'ella aquí mateix.

Per moure semblant monstruositat de pantalla, l'iMac Pro incorpora la nova targeta gràfica Radeon Pro Vega amb 16Gb. de memòria dedicada. Aquesta targeta és capaç, segons Apple, de lliurar 11 Teraflops, és a dir, és capaç de realitzar 11 bilions d'operacions de coma flotant per segon, podent arribar a 22 Teraflops de rendiment total.

Configurable amb fins a 128 Gb. De memòria RAM i amb fins a 4 Tb. de disc dur SSD -de estat sòlid-, l'iMac Pro inclou quatre ports Thunderbolt 3 -USB-C- que li permeten afegir fins a dos extensions RAID d'alt rendiment i dos monitors 5K. I tot alhora.

L'ordinador professional més potent mai creat per Apple és, a més, el més bell i icònic que s'ha vist mai en el seu sector. Encara que per tenir-lo a casa convé començar a estalviar ja que estarà a la venda a partir de 4.999 $ als Estats Units. Encara no hi ha confirmació de si arribarà a Espanya en les mateixes dates.