Instagram ha presentat aquest dimarts els filtres per selfies i un nou paquet d'eines creatives de la càmera, com un mode retrocés per als vídeos o un pinzell d'esborrat amb el qual eliminar elements d'una imatge.

Les màscares d'Instagram, recorden a les lents de snapchat i, igual que aquestes, permeten personalitzar els selfies i transformar-los en imatges divertides. El paquet inicial compta amb vuit màscares, que permeten des d'un subtil moviment d'orelles de koala fins focus que fan seguiment de la teva posició o equacions matemàtiques que volen al voltant del cap.

Les màscares es poden veure en la nova icona amb forma de cara que apareix només obrir la càmera, situat a la cantonada inferior dreta. L'usuari pot tocar una màscara per provar-la i fer-se una fotografia amb la que més li agradi.

Les eines creatives inclouen una nova manera 'Retrocés', que emet el vídeo feia enrere. L'usuari pot capturar, per exemple, una font en moviment i comparteix un rebobinat de l'aigua caient des de dalt.

Així mateix, s'ha afegit la possibilitat d'introduir un 'hashtag' en una 'story' amb un text simple o el nou 'hashtag' sticker. En punxar sobre el hashtag, l'usuari pot descobrir contingut relacionat.

Finalment, les eines creatives d'Instagram introdueixen un nou pinzell d'esborrat, similar a una de les últimes eines introduïdes per snapchat, amb el qual es podrà esborrar elements que l'usuari hagi dibuixat o eliminar el color que s'ha aplicat a una imatge.

Aquestes novetats formen part de la versió 10.21 d'Instagram i estan disponibles a l'App Store d'Apple per iOS ia Google Play per Android.