10 de abril de 2017
10.04.2017

Deu motius per prohibir el mòbil als nens menors de 12 anys

10.04.2017 | 19:50

noves tecnologies
Títol:
subtítol:
L'abús d'aquests aparells els exposa a problemes de sedentarisme, ansietat i alteracions del son
signatura:
REDACCIÓ
text:
Els nens i els mòbils formen una equació que ha de manejar amb cura. No està clara l'edat a la qual han de rebre el seu primer telèfon, perquè en això influeixen les circumstàncies pròpies i el context de cada situació, però l'Acadèmia Americana de Pediatria i la Societat Canadenca de Pediatria han publicat un decàleg de raons per les quals els menors de 12 anys no han de tenir un 'smartphone':

Risc d'addicció: Els nens que abusen del telèfon són més propensos a separar-se de seu entorn familiar i social. Diversos estudis han demostrat que el 10% dels nens de 8 a 18 anys és addicte als dispositius electrònics.

-Alteracions del son: L'ús d'aquests aparells, especialment després del sopar, contribueix a generar problemes de son en els nens, el que al seu torn tindrà influència en el rendiment escolar posterior.

-Malalties mentals: Els nens també són vulnerables als trastorns d'ansietat. El consum excessiu de noves tecnologies està augmentant els problemes de dèficit d'atenció, trastorn bipolar i ansietat infantil.

-Desenvolupament cerebral: L'exposició excessiva a aparells electrònics pot desembocar en problemes d'aprenentatge, falta d'autocontrol i fins i tot retards cognitius.

-Obesitat infantil: Abusar dels dispositius electrònics provoquen un problema de sedentarisme, vinculat a malalties cardiovasculars futures i diabetis.

-Retard en el desenvolupament: l'abús del mòbil genera problemes en la capacitat d'atenció del nen, que pot patir problemes de rendiment acadèmic.

-radiació: Per a l'Organització Mundial de la Salut, els mòbils són objectes amb risc d'emetre radiacions. Els nens són més sensibles a elles.

-Dèficit d'atenció: La concentració i la memòria es ressenten en tots els individus per l'abús dels aparells electrònics, però el cervell del nen, encara en formació, es ressent més.

-Conductes agressives: Si no s'apliquen filtres, els nens poden acabar visitant pàgines inadequades de material sexual o violent. Donada la seva tendència a reproduir les conductes que visionen, l'abús del mòbil pot desembocar en el foment de conductes agressives.

-Sobreexposición: A Internet, els nens estan també exposats al risc de la presència d'individus que busquen assetjar i abusar-ne.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook