Samsung presentarà aquest 29 de març el Galaxy S8, el vaixell insígnia de la companyia sud-coreana i el mòbil que pretén un any més competir amb el model estrella d'Apple, l'iPhone 7 ara, i l'iPhone 8, que arribarà el proper mes de setembre.

Els detalls no es coneixeran fins a la seva presentació oficial, però nombroses filtracions han permès anticipar algunes de les novetats que inclourà el nou terminal.

Aquests són algunes de les novetats que s'esperen del Samsung Galaxy S8:

Exterior

Tal com s'espera últimament dels grans referents qualsevol companyia, Samsung treurà a la venda dos models del Galaxy S8: un de bàsic de 5,8 polzades de pantalla i un més gran de 6,2 polzades (6,1 efectives per les cantonades arrodonides del terminal). El motiu d'aquestes pantalles tan grans és l'absència de marcs, la qual cosa fa que en les mateixes dimensions (o similars) es pugui incloure una pantalla més gran.

Parlant de la pantalla, es tracta d'una Super AMOLED QHD (1440x2960 ??píxels) amb vores corbs 'edge' en les dues versions (aquesta denominació desapareix per donar lloc a un 'plus' al model més gran). El seu format, o 'ràtio', és més ampli del que és habitual, passant d'una relació 16: 9 a una 18,5: 9, una dimensió més gran que la ja vista en el nou LG G6 presentat al MWC 2017. Això farà que, tot i no tenir vores negres, la reproducció de cert contingut multimèdia a pantalla completa si que inclogui aquests vores en no estar preparada per emetre en una pantalla així.

A més, Samsung ha decidit deixar de banda el botó central i aquells que l'acompanyaven al seu voltant per passar a tenir els controls incorporats en la pròpia pantalla. D'aquesta manera, la companyia ha pogut aprofitar més i millor l'espai, encara que per això hagi hagut de recol·locar el sensor d'empremtes dactilars i posar-lo en la part posterior, concretament a la dreta de la lent de la càmera principal.

En quant als laterals o cants, en ells hi continua havent un botó físic d'encesa, igual que els dos per pujar i baixar el volum. A més, aquí s'afegeix un quart botó que, encara que no es conegui amb total seguretat la seva funció, si que sembla estar destinat al nou assistent de veu propi de Samsung, Bixby.

Per la resta, compta amb un escàner de Sant Martí a la part frontal, el sensor d'empremtes és capaç de mesurar la freqüència cardíaca a través del dit, té un port d'auriculars a la part inferior (jack de 3,5 mm), el port de càrrega és USB-C i compta amb resistència a l'aigua ia la pols. El terminal està disponible, almenys, en tres colors amb marcs frontals negres: negre (mat i brillant), gris orquídia i plata àrtica ( 'black sky', 'orchid ramat' i 'artic silver' són els seus nominacions en anglès segons la filtració).

Maquinari i programari

Pel que fa a especificacions interiors, el Galaxy S8 fa un pas endavant si ho comparem amb el seu predecessor, el S7 i S7 Edge. En aquesta ocasió, parlem d'una generació que inclou el processador mòbil més avançat del mercat, el Snapdragon 835 fabricat per Qualcomm, cosa que no només el diferencia dels terminals presentats l'any passat, sinó d'alguns dels seus principals competidors d'aquest any, com és el LG G6 que inclou un Snapdragon 821. Depenent del territori de comercialització, en lloc del xip ja citat arriba amb un Exynos 8895.

La memòria RAM es queda en aquesta ocasió a 4GB en qualsevol de les dues versions - en alguns països asiàtics hi haurà una versió amb 6GB de memòria RAM, segons les últimes informacions -. Compta amb 64 ??GB d'emmagatzematge disponibles, els quals es poden ampliar fins a 256 GB mitjançant una targeta microSD.

La càmera del darrere és un altre dels punts forts del Galaxy S8. Samsung no té miraments en el que al seu vaixell insígnia es refereix i, encara que no se suma al carro de les dobles cambres, ha incorporat una càmera principal de 12 megapíxels amb una lent focal d'obertura f / 1,7 i estabilitzador de imatge. Per la seva banda, la càmera davantera té 8 megapíxels amb la mateixa obertura.

La resta de les seves especificacions segueixen la línia esperada. El model de 5,8 polzades té una bateria de 3000 mAh, mentre que el de 6,2 polzades augmenta fins als 3500 mAh. El Galaxy S8 aterra al mercat amb la versió d'Android més actual i la capa de personalització de la companyia.

Disponibilitat i preus

Segons les previsions, els models arribaran al mercat pràcticament un mes després, concretament el 21 d'abril.

Pel que fa a preus, sí que hi haurà un increment respecte al preu de sortida del Galaxy S7 i S7 Edge. En aquesta ocasió, el model base del Samsung Galaxy S8 es podrà comprar per 799 euros a Europa, mentre que el Samsung Galaxy S8 Plus costarà 100 euros més, 899 euros. L'especulació indica que el model base és el que compta amb 64 ??GB d'emmagatzematge, encara que es desconeix fins quant espai porten de fàbrica dels models superiors.

Encara que Samsung tregui a la venda dos models, la fabricació de les unitats no és al 50 per cent. Un 60 per cent de la fabricació correspon al model més petit: 6 de cada 10 unitats creades són del Galaxy S8. Els analistes de KGI estimen una producció total (tots dos models) d'entre 40 i 45 milions d'unitats el 2017.