L’empresa escalenca Prisco Electrònica acaba de finalitzar les proves, amb resultats satisfactoris, per iniciar el desplegament a l’Alt Empordà del que es coneix com la fibra per l’aire. Això permetrà donar servei de telefonia i internet en condicions similars a les de la fibra òptica, però per aire. Es tracta d’un sistema alternatiu a la fibra òptica que permet la transmissió de veu i dades a gran velocitat i amb una alta fiabilitat i que permet garantir la cobertura en zones on el cable no arriba.

Prisco Electrònica ha instal·lat centres emissors redundants amb aquesta tecnologia, de forma que pot garantir la fiabilitat del sistema. Aquests punts estan situats estratègicament en diferents municipis de l’Alt Empordà per donar cobertura a tot el territori.

Tecnologia 4G LTE Advance

La fibra per l’aire es basa en la tecnologia LTE (Long Term Evolution), un estàndard de la norma 3GPP especialment dissenyat per créixer en velocitat, estabilitat i eficiència. La seva infraestructura completa de xarxa està basada en la tecnologia IP, suposant una substancial millora en la capacitat de transmissió de dades.

Aquesta tecnologia permet altes taxes de bit a baixa latència, és a dir, opera amb un temps de resposta més baix, obtenint una interacció més ràpida i fluida en aplicacions que són exigents en aquest aspecte. A més, entre les seves característiques més rellevants es troba el seu ràpid desplegament.

Servei tècnic propi

Prisco Electrònica disposa, des del novembre passat, d’un servei tècnic internet i telefonia mòbil les 24 hores, 7 dies a la setmana per resoldre qualsevol incidència relacionada amb la connexió a la xarxa o bé amb la línia de telèfon mòbil.

Per a qualsevol incidència, hi ha dos telèfons d’atenció (902 52 35 45 o al 972 77 46 62) i un servei automàtic d’incidències per al tècnic de guàrdia. En algunes ocasions, els problemes de línia o de xarxa no permeten solucionar la incidència telefònicament. En aquests casos, el servei d’atenció al client obrirà una incidència de forma automàtica perquè el tècnic de guàrdia ho pugui atendre al més aviat possible.

Amb aquest desplegament, Prisco Electrònica Networks es vol posicionar com una operadora de telecomunicacions de proximitat a l’Alt Empordà, tot i que també dona servei a determinades zones del Baix Empordà. Amb la tecnologia fibra per l’aire, completa la seva oferta com a operadora de telecomunicacions de proximitat i que, actualment, ofereix Fibra Òptica (FTTH-Fiber to the home), Wimax, serveis de telefonia mòbil i dades així com serveis de hosting i housing per a particulars i empreses.