L'activitat als entorns del recinte Gran Via de Fira de Barcelona van en augment a poques hores per a l'inici del Mobile World Congress (MWC) 2017. Aquest dissabte la majoria de persones que recorrien l'espai portaven armilla reflectora i casc per treballar en el muntatge i preparatius de la fira. Una activitat que contrastava amb els costums dels veïns de la zona els quals, com cada cap de setmana, aprofiten l'extens entorn a l'aire lliure per passejar, fer esport o jugar amb la canalla sobre la gespa. També s'han acostat fins al recinte firal els primers visitants per recollir la seva acreditació. Però, sens dubte, una de les millors maneres "d'anar per feina", és recollir el distintiu que permet l'accés al MWC just quan un ha posat els peus a terra a Barcelona, com per exemple, en un dels punts habilitats a les terminals T1 i T2 de l'Aeroport de Barcelona-El Prat.

Abans d'arribar a la sortida de la T1, hi ha personal que amb una senyal indica cap a on s'han de dirigir els participants del MWC 2017 per anar a buscar l'acreditació. Els qui acaben d'arribar troben unes escales mecàniques que baixen un pis (on hi ha les connexions amb el metro, tren, i la oficina d'objectes perduts), que porta a un gran vestíbul. Allà hi ha prop d'una vintena d'estands on s'entreguen els distintius, prèvia identificació de l'assistent.

Darrers preparatius pel tret de sortida del Mobile World Congress 2017

Darrers preparatius pel tret de sortida del Mobile World Congress 2017

En aquesta edició s'ha augmentat el nombre de punts per aconseguir la identificació necessària per accedir a la fira, amb la incorporació de dos hotels que es troben a la zona de Glòries i Fòrum. També hi ha un nou punt al centre de Barcelona, a l'encreuament de Rambla Catalunya amb l'avinguda Diagonal, que se suma a la que ja es va habilitar anteriorment al Passeig de Gràcia amb Gran Via. Però on més es posa en pràctica el 'Good to go' -que traduït de l'anglès vindria a ser 'enllestit' o 'preparat' per anar-hi-, és a l'Aeroport i també a l'estació de Sants, si s'arriba a Barcelona en tren.

El MWC 2016 va registrar un nou rècord d'assistència amb 101.000 persones -un 6% més respecte el 2015-, que van ser-hi durant els quatre dies que es va allargar al certamen al recinte Gran Via o el de Montjuïc de Fira de Barcelona. Les primeres previsions per aquesta edició que fa GSMA, organitzadora de l'esdeveniment, és que s'igualin aquestes xifres. Aquesta nova edició del MWC, que porta per lema 'Mobile: The Next Element', tindrà lloc entre el 27 de febrer i el 2 de març, amb activitats paral·leles i també el congrés per a emprenedors 4YFN, que se celebra a Montjuïc.

Seguretat a punt

A llocs de gran concurrència com l'Aeroport de Barcelona-El Prat ja es veia un ampli desplegament d'efectius dels cossos de seguretat, com Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil. Una de les novetats pel que fa a la seguretat durant el MWC serà la instal·lació de grans peces de formigó -conegudes com 'New Jersey', a l'accés 4 del recinte firal de Gran Via, al carrer de la Botànica. A més, s'han col·locat a la porta 1, situada al carrer de les Ciències, unes pilones retràctils -semblants a les que es poden trobar en carrers amb pas restringit de vehicles a Barcelona-, que estaran aixecades durant el certamen i que només baixaran per deixar passar vehicles autoritzats.