Pau Muñoz i Marc Baraut són dos dels figuerencs que estan al capdavant de la recentment constituïda Associació Catalana de Promoció Tecnològica, que s'ha gestat en el sí de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. Pau Muñoz n'és el president i Marc Baraut n'és el responsable de Relacions Públiques. Aquesta nova entitat, formada per un grup de joves estudiants que tenen en comú la iniciativa emprenedora, ha ideat la celebració, a Girona, d'un congrés de caràcter internacional centrat en la seguretat informàtica i els hackers.

L'Overdrive Conference, nom amb què s'ha batejat el congrés, tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 de novembre, a l'auditori de la Politècnica, i, en el programa figuren noms de professionals que són referents a escala mundial a l'entorn del futur de la seguretat informàtica: Aleksandr Timorin, Yassir Kazar, Pancake, Moshe Zioni, Ben Herzberg, Lance Buttars, Danny Howerton, Josep Albors, Joaquin Molina, Reuben Binns, Vicente Aguilera, Andreas Zingerle, Andrei Costin, Mónica Valle, Iga Balos, Ed Scouten i Julie Gommes.

El nombre d'inscripcions creix

La celebració d'aquest congrés ha generat moltíssima curiositat, fins al punt que, sense haver-se'n fet publicitat ni en xarxes socials ni en mitjans de comunicació i ni tan sols a la universitat, el nombre d'inscrits (l'assistència és gratuïta però cal apuntar-se) és molt ampli en aquests moments, segons ha explicat Marc Baraut.

Per als organitzadors, és important que les jornades arribin a estudiants de secundària, de batxillerat, de cicles formatius, de màsters i també a representants de col·legis professionals. A banda de les xerrades, el programa de l'Overdrive Conference inclou la realització de tallers pràctics. Marc Baraut es felicita del suport que ha rebut l'associació per part de patrocinadors potents, com Telefónica o Vector ITC Group.

Ull amb què ens descarreguem!

La intenció és poder donar claus i consells als usuaris d'informàtica dels perills d'alguns programes o virus en els seus dispositius", explica Marc Baraut, i hi afegeix: "Els joves fem un ús molt intensiu de la tecnologia, però alhora també som molt vulnerables. Molts troyans [virus informàtics amb efectes devastadors] són difícils de detectar, per això és important tractar aquest tema obertament." "Cal anar molt amb compte amb allò que ens descarreguem", alerta el responsable de Relacions Públiques de l'associació.