L'emoji que representa una paella estarà disponible en els dispositius electrònics d'Apple a partir d'aquest mes de novembre, i formarà part així de les diferents icones d'ús en els aparells amb la seva tecnologia.

Segons ha anunciat la promotora que va impulsar que la paella valenciana tingués icona a WhatsApp, #PaellaEmoji, la multinacional Apple ha "confirmat fa amb prou feines unes hores" que el seu disseny de l'ideograma estarà al novembre a la disposició dels usuaris en la seva versió iOS 10.2.

A partir d'ara, totes les plataformes tindran les seves versions del 'paella emoji', i la icona del plat per excel·lència de la Comunitat Valenciana estarà disponible en tots els dispositius electrònics, després de l'aprovació de Emojipedia, Twitter, Google, Microsoft, Samsung i, finalment, Apple.

Segons han explicat els seus promotors, el projecte #PaellaEmoji, que va començar el desembre del 2014, arriba a la seva fi després de la "presentació, fa tan sol unes hores", del disseny beta que Apple llançarà al costat de la resta de emojis en la seva versió iOS 10.2.

Després de l'operació engegada per arròs La Fallera, al costat de l'actor i presentador Eugeni Alemany, i la posterior acceptació del emoji per part de Unicode al maig d'aquest any, totes les plataformes han anat fent els seus dissenys i incorporant-los en els seus sistemes.

Twitter, Google, Microsoft i Samsung han anat dissenyant versions tenint en compte el disseny proposat per la Fallera i per Emojipedia, aquest últim corregit després de la campanya #ComboiPaellaEmoji per evitar que fos una paella mixta amb xoriço.

Els diferents dissenys plantegen visuals que recorden receptes de paella valenciana com el cas de Emojipedia o Twitter i de paelles de marisc com el cas de Google o el recentment presentat d'Apple. Així, "s'ha aconseguit que les grans plataformes no incloguin ingredients que no tenen res a veure amb el receptari de les paelles de l'àrea geogràfica valenciana", segons #PaellaEmoji.

Serà al llarg d'aquest mes de novembre quan totes les versions seran d'ús públic i es tancarà així un projecte que ha durat dos anys i que ha "portat a la paella a integrar-se en l'alfabet del segle XXI, un èxit popular sense precedents on la tecnologia i la gastronomia s'han unit com a poques vegades"