Són moltes les raons que ens poden portar a abandonar una xarxa social en la qual estem inscrits. De vegades volem donar-nos un temps fora del món virtual, en altres ocasions el que volem és desaparèixer definitivament.

És per aquest motiu que resulta d'allò més interessant el recull que recentment ha elaborat la web Portaltic per saber com donar-se de baixa d'una xarxa social.

En el cas de Facebook tenim dues opcions: desactivar el compte o esborrar-lo per sempre. Per dur a terme la primera de les opcions només hem d'entrar a Configuració, allà donar-li a Seguretat i més tard prémer Desactivar Compte. Si pel contrari, el que volem és esborrar el compte el més senzill és entrar en aquest link.

En el cas d'Instagram comptem amb les dues opcions abans descrites. Per desactivar el compte hem de dirigir-nos a la icona situat a dalt a la dreta a la pantalla d'inici i allà prémer Edita perfil per a més tard desactivar el compte. Per esborrar totalment el nostre perfil, el millor és dirigir-se a aquest enlla.

A Twitter la cosa canvia. Aquí només hi ha una opció, la d'esborrar mitjançant desactivació. Això vol dir que quan li donem a esborrar el compte Twitter ens deixa 30 dies, en cas que haguem canviat d'idea, per recuperar el nostre compte.

En el cas de Google la cosa va més enllà perquè els seus serveis són molts. En el cas que només vulguem donar-nos de baixa a Google+ hem de dirigir a l'apartat El meu compte, després a Preferències de Compte i allà trobarem el lloc en el qual podem eliminar el nostre perfil.