El gegant d'internet Yahoo ha anunciat avui una massiva filtració de dades privades de 500 milions d'usuaris, el que podria afectar les negociacions en marxa per a la venda del seu negoci principal.

Yahoo ha explicat en un comunicat que la ruptura de seguretat la va cometre un "actor recolzat per un estat" a finals de 2014, i en ella va aconseguir obtenir dades personals com números de telèfons, correus electrònics, dates de naixement i contrasenyes de 500 milions d'usuaris.

La infiltració pot tenir implicacions en l'acord de compra de Yahoo per part del gegant de les telecomunicacions Verizon per valor de 4.800 milions de dòlars que es va tancar al juliol, però que encara està pendent de l'autorització dels reguladors per a formalitzar la integració d'operacions.

La suma de les possibles compensacions per la filtració podria portar a un ajust del preu de la compra i afectar els accionistes de l'empresa.

"Yahoo està treballant estretament amb les agències de seguretat en aquest tema. Les intrusions i robatoris electrònics per agents recolzats per estats s'han convertit en cada vegada més comuns en la indústria tecnològica", ha afegit la companyia, amb seu a Santa Clara (Califòrnia) .

Aquest estiu, l'empresa va informar que estava investigant la suposada incursió d'un hacker anomenat "Peace", que va assegurar tenir les credencials privades de 200 milions d'usuaris dels serveis de Yahoo des de 2012.

"Peace" ven les dades personals, comptes de correu electrònic i contrasenyes a la "dark web", d'accés anònim i que empara activitats de pirateig informàtic, per un preu total de 3 bitcoins, equivalents a 1.800 dòlars.