El conseller delegat d'Apple, Tim Cook, ha presentat avui l'iPhone 7, la nova versió del telèfon intel·ligent nascut el 2007, que inclou noves càmeres, prescindeix de l'entrada d'àudio i és resistent a l'aigua .

En un acte a la ciutat nord-americana de San Francisco, Cook ha presentat un model que ha considerat "el millor iPhone mai creat, amb un gran disseny".

El telèfon manté el perfil de l'iPhone6, amb menys parts i creades sobre una sola peça d'alumini que prescindeix de la sortida i entrada d'àudio tradicional, cosa que es farà a través del port de càrrega i dades.

A més, el nou iPhone 7 inclou una càmera de 12 megapíxels, amb un conjunt de lents que permet obtenir imatges de gran qualitat en condicions de poca llum i molt més estables.

El model iPhone 7 Plus afegeix dues càmeres amb diferents lents (gran angular i teleobjectiu), que permet per primera vegada emular la qualitat de les càmeres tradicionals i utilitzar un zoom òptic, així com efectes professionals.

El nou model incorpora una nova pantalla retina amb més brillantor i el ja presentat 3D Touch, que permet un nou nivell d'interacció amb aplicacions.

L'iPhone 7 incorporarà el sistema operatiu iOS 10 que, segons Cook, és la major actualització mai escomesa per Apple, pel nombre de novetats que inclou, com la millor assistència de veu o la integració amb automatització per a la llar.

Així mateix, Apple incorpora en el nou sistema operatiu més possibilitats en l'enviament de missatges, com "stickers" o efectes, alguna cosa que s'assembla a la xarxa social snapchat, que és de les més populars entre les generacions més joves.