Google acaba d'activar, des de fa pocs dies, la seva aplicació Duo, que s'afegeix a l'oferta dels serveis de missatgeria amb videotrucades gratuïtes. Sens dubte, una de les funcions més utilitzades pels usuaris.

WhatsApp tampoc es queda enrere, i tot indica que ja té preparada la funció de videotrucada, que llançarà al mercat com a molt tard l'any que ve, tot i que s'apunta que podria ser en les pròximes setmanes.

En qualsevol cas, el ventall d'aquestes aplicacions ja és prou ampli, cadascuna amb els seus avantatges i inconvenients.

Duo

L'última aplicació de videotrucades que ha aparegut de la mà de Google. Està disponible en 78 idiomes tant per als usuaris d'Apple com els de Android i permet trucar des d'un sistema als que tenen l'altre. És operatiu amb el número de telèfon, pel que no cal tenir un compte Google. Funciona tant amb wifi com amb dades mòbils. Només permet converses individuals, no de grup.

Hangouts

Google va impulsar Hangouts per competir amb Skype. No precisa d'un número de telèfon i tampoc que el receptor tingui compte de Gmail per establir contacte com succeïa l'any passat. Permet videotrucades en grup de fins a deu persones. Google ha anunciat que reorientarà està utilitat després de l'aparició de Duo.

Skype

Permet fer videoconferències en grup, útil per realitzar reunions a distància o entrevistes amb diverses persones alhora (fins a 25). Encara que pot funcionar amb 3G, és altament recomanable una bona connexió wifi. També es pot trucar a un telèfon fix, però llavors hi ha un cost addicional. Un dels seus principals inconvenients és que no es pot vincular automàticament els contactes del telèfon. Cal fer-ho manualment un per un.

Facebook Messenger

La funció de videotrucada es va incorporar l'any passat i funciona tant amb wifi com amb dades mòbils, però per comunicar-se només amb els amics de Facebook.

FaceTime

Trucades individuals i només als usuaris d'Apple. Molt senzill i perfectament integrat a la llista de contactes. És operativa tant amb wifi com amb dades mòbils.

OoVoo

Cal crear un compte. Trucades de vídeo es poden compartir fins amb dotze persones. La qualitat d'imatge és bona tant en xarxa com a dades mòbils.

Line

Operatiu tant amb wifi com amb dades mòbils. D'ús senzill. Té l'opció de buscar a la llista de contactes qui té aquesta aplicació.

Consumeix més recursos del mòbil que altres app.

Tango

Bona qualitat de les trucades de vídeo a través de diferents plataformes. Funciona tant amb wifi com a dades mòbils amb un consum moderat. Va tenir una bona acceptació quan va aparèixer fa més de cinc anys, però actualment la seva popularitat va decreixent.

Viber

Automàticament incorpora el número de telèfon com a identificació i sincronitza la llista de contactes del mòbil per detectar els usuaris que comparteixen l'aplicació. Comparat amb altres aplicacions consumeix moltes bateria i dades mòbils quan no hi ha wifi.