Google planeja posar en marxa la seva pròpia aplicació per compartir viatges per carretera, una iniciativa que portarà a l'empresa a competir amb plataformes com Uber, ha avançat avui 'The Wall Street Journal'.

Segons el diari, l'empresa va posar en marxa al maig un programa pilot en els voltants de la seva seu a Califòrnia que permet als treballadors de certes empreses utilitzar l'aplicació de navegació Waze per compartir viatges en automòbil.

A partir d'aquesta tardor, Google té previst començar a oferir aquest servei a tota l'àrea de Sant Francisco, amb la vista posada en expandir-lo si té èxit, segons una font anònima citada pel Journal.

A diferència d'Uber i altres aplicacions com Lyft, que funcionen en gran mesura com un servei de taxi, la iniciativa de Google busca connectar únicament a conductors que van en la mateixa direcció a la qual vol anar una altra persona, segons aquesta mateixa font.

Per a això, planeja que les tarifes siguin prou baixes com per dissuadir els conductors d'operar com taxistes.

Waze, una aplicació que Google va adquirir el 2013, se centra actualment en la navegació per carretera, amb la particularitat que s'actualitza informació sobre accidents i altres successos a través de missatges dels seus usuaris.

A Israel, país de naixement de Waze, l'empresa ja ofereix de forma bastant generalitzada l'opció de compartir vehicle.

Segons el Journal, Google i Uber es veuen cada vegada més com a rivals, tot i que en el passat han col·laborat i el gegant d'internet va arribar a invertir el 2013 uns 258 milions de dòlars en l'aplicació de transport.

Recentment, un executiu de Alphabet -la matriu de Google- deixar el seu lloc a la junta de Uber davant aquesta creixent competència entre les companyies, mentre que Uber està desenvolupant els seus propis mapes per deixar de dependre dels de Google.