21 de abril de 2016
21.04.2016
Roses

El web municipal de Roses obté el Segell InfoParticipa a la qualitat

La certificació l'atorga la Universitat Autònoma de Barcelona

21.04.2016 | 12:12
El guardó s´ha concedit al Born de Barcelona.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha recollit aquest dimecres, 20 d'abril, el segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació local, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. El guardó reconeix l'Ajuntament de Roses en haver obtingut un compliment superior al 92% (exactament del 94,23%), dels 52 indicadors que avaluen l'organització i la qualitat de la informació publicada al web municipal www.roses.cat.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen informació que facilita a la ciutadania tenir coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d´una marca de qualitat que dóna garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

Les institucions són puntuades per un equip avaluador que contrasta la informació publicada als webs municipals i atorga la puntuació corresponent a cada cas en funció del compliment dels paràmetres marcats. Aspectes com informació sobre càrrecs electes i personal, relació dels contractes o convenis subscrits per l´Ajuntament, calendari institucional d´alts càrrecs, actes dels òrgans de govern, informació sobre comptes municipals, plans i convenis urbanístics, o com es distribueixen el pressupost i recursos col·lectius, són alguns dels punts que els ajuntaments han d'oferir a la seva ciutadania.

D'aquesta manera, s'aposta per una informació municipal de qualitat i alimentada per fonts transparents amb la qual les ciutadanes i els ciutadans poden avaluar com gestionen els representants polítics els recursos col·lectius, intervenir en el debat públic i decidir amb criteris ben fonamentats.

L'acte de lliurament del segell va tenir lloc al Born Centre Cultural de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema