Un missatge que alerta que les videotrucades de WhatsApp estan arribant a l'aplicació de missatgeria s'ha convertit en el nou temor dels milions d'usuaris: no es tracta d'un anunci oficial sinó d'una nova forma d'estafa.

L'anunci de les noves videotrucades, que l'equip de traductors ha trobat en el codi de l'aplicació, fa creïble aquesta nova falsa notícia, pel que l'estafa ja està recorrent els telèfons mòbils i el desenllaç no és la nova actualització, sinó un problema important per a la butxaca de l'usuari.

Si es punxa en l'anunci, l'usuari és portat a una web mòbil en la qual, després de superar tots els passos, acaba subscrit a un servei de missatgeria premium.

Segons ha informat l'Oficina de Seguretat de l'Internauta, els afectats per aquest engany de revisar i monitoritzar periòdicament la informació sobre ells a Internet i tractar que les dades privades no siguin utilitzats sense consentiment.

A més, en cas d'haver donat el número de telèfon caldrà contactar amb l'operadora de telefonia mòbil perquè bloquegin els números associats als SMS premium per evitar participar en altres promocions o campanyes.