Dilluns que ve, 21 de març, és la data triada per Apple per celebrar la primera 'Keynote' d'aquest 2016. Tot i que des de la companyia de Cupertino no s'ha revelat el motiu d'aquest esdeveniment, les primeres filtracions parlen que la companyia donarà a conèixer el seu nou iPhone de 4 polzades: l'iPhone 5 SE.

Fa tot just uns dies, Apple enviava als mitjans nord-americans una misteriosa invitació a on només es podia llegir la data i el missatge "Wish we could say more" (Ens agradaria poder dir més). La cita serà el 21 de març a les 18:00 (horari peninsular).

L'iPhone 5SE sembla que arribarà en tres colors, plata i gris espacial que ja es coneixen de l'iPhone 6 i 6S, i un tercer color rosa, però no rosa or, sinó rosa fort.

S'espera que l'iPhone 5SE sigui un dispositiu amb 4 polzades i una resolució 1136x640, un processador A9 amb un co-processador M9 - també podrien ser A8 i M8, respectivament, ja que hi ha rumors dispars sobre el tema -, 1 GB de memòria RAM, memòria d'emmagatzematge de 16 GB i 64 GB, una càmera posterior de 8 megapíxels, bluetooth 4.2, xip NFC per Apple Pay, Live Photos i un disseny metal·litzat. L'iPhone 5 ES no inclouria funció 3D Touch.

Ara només queda esperar al proper 21 de març per veure si les expectatives del nou iPhone superen a la realitat o si Apple és capaç de tornar a sorprendre'ns.