Desconfiaries de Google? El cercador més popular d'Internet és la nova víctima del 'phishing', una modalitat d'estafa en la qual els ciberdelinqüents es fan passar per empreses molt conegudes -com McDonalds, Mercadona, Ruralvía, Zara etc.- per aconseguir informació personal dels internautes .

Com funciona? La víctima es troba navegant per la xarxa quan, de sobte, se li obre una nova finestra emergent de Gmail -Google- que li demana que introdueix el seu correu electrònic i la contrasenya per verificar la seva identitat. La URL d'aquesta finestra sol dir un text com aquest: 'SecurityReaction' amb l'objectiu d'intentar donar imatge de confiança a l'usuari.

Si l'usuari introdueix les seves dades estaria donant als ciberdelinqüents molta més informació de la que creu. Cal recordar que molts usuaris sincronitzen els seus correus amb l'agenda de contactes o fins i tot amb algunes notes o documents 'Drive' on es guarden contrasenyes o arxius confidencials.

Així, s'estarien deixant les portes obertes als ciberdelinqüents perquè aquests rastregin la teva informació virtual que aquests realitzin la utilitzin per allò que vulguin. om a prevenció, la Policia recomana primar el sentit comú.

Convé també comprovar sempre que els links vénen associats a una etiqueta de seguretat prèvia 'https: //' i, s'aconsella també disposar d'una versió actualitzada d'un bon antivirus.

Més informació a www.onemagazine.es.