El Mobile World Congress 2016 ha registrat una participació de 101.000 assistents, el que representa un nou rècord i equival a un creixement del 6% en relació a l’edició de l’any anterior, segons un comunicat enviat aquest dijous a la tarda per la GSMA. Els visitants, procedents de 204 països, s'han reunit als recintes firals de Gran Via i Montjuïc, que han acollit més de 2.200 estands en 110.000 metres quadrats d'exposició, on s’han donat a conèixer les últimes novetats en productes i serveis en el sector de la tecnologia mòbil. "El MWC ha batut un rècord significatiu en aquesta edició de 2016, superant els 100.000 visitants per primera vegada", ha apuntat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. L'edició del MWC 2017 se celebrarà a Barcelona del 27 de febrer al 2 març.

"L'edició d'enguany del Mobile World Congress ha incorporat una àmplia diversitat d'esdeveniments que han permès cobrir una gran quantitat de sectors. Això va en línia amb el caràcter expansiu que té la indústria del mòbil arreu del món. Una vegada més, hem pogut gaudir d'un esdeveniment d'allò més estimulant, amb conferenciants de primer nivell i amb presentacions de productes que marcaran les tendències en la indústria d'ara en endavant ", ha explicat Hoffman en unes declaracions facilitades per la GSMA.

Els quatre dies de conferències i exhibicions han atret a Barcelona executius de tot el món i de les operadores de mòbil més influents, companyies de programari, proveïdors d'equips, companyies d'internet i companyies del sector de l'automòbil, les finances i l'atenció sanitària, així com delegacions governamentals de tot el món. Aproximadament el 55% dels assistents d'aquest any són alts càrrecs directius, incloent més de 5.000 consellers delegats, i un 21% dels assistents són dones. Segons un estudi facilitat per la GSMA, durant aquesta edició el congrés ha contribuït amb un 460 milions d'euros i més de 13.000 llocs de treballs temporals a l’economia local.

Programa de conferències

Durant els quatre dies de congrés, s'han celebrat 12 conferències i 48 sessions. Les conferències han comptat amb alts directius i executius d'organitzacions com ara ARM, AT&T, BT Group, BuzzFeed, Xina Mobile, Cisco, Digital Legends, Ericsson, ESL, Facebook, Ford Motor Company, GE Digital, Getty Images, Huawei, Intel Corporation, Jukedeck, Jukin Mitjana, Mastercard, MERCEDES AMG Petronas Formula One team, Morpho (Safran), PayPal, Publicis Groupe, Qualcomm Incorporated, Roshan, Royal Caribbean Cruises Ltd., See.Sense, Stripe, SwiftKey, Telefónica, Telegram, Telenor, Turkcell , UNICEF, University of Manchester, Vodafone i WPP. A banda, més de 3.600 mitjans internacionals i analistes de la indústria han format part de l'esdeveniment informant de les múltiples novetats que s'han donat a conèixer durant el congrés.

Rècord d'Assistència al Programa Ministerial de la GSMA

El Programa Ministerial de la GSMA ha batut un nou rècord d'assistència, amb delegacions que representen 137 països i 31 organitzacions internacionals. El Programa Ministerial uneix a governs, ens reguladors i líders de la indústria per debatre sobre el marc normatiu que envolta el desenvolupament de la indústria mòbil a nivell mundial. Tata Consultancy Services ha estat el patrocinador oficial del Programa Ministerial 2016 de la GSMA.

Innovation City

Aproximadament 28.000 visitants han assistit a la Innovation City de la GSMA, on s'ha mostrat l'impacte que tindran els productes i serveis interconnectats tant per als consumidors com per a les empreses, de la mà d'organitzacions com AT&T, GMA, Jasper, KT Corporation i Serra Wireless. En un espai de 2.000 metres quadrats, la Innovation City ha acollit demostracions en múltiples camps incloent la indústria, la salut, la llar i el comerç, entre d’altres. Entre aquestes, la GSMA en destaca l'experiència de la realitat virtual a bord de l'avió de la Innovation City, un salt d'esquí virtual o demostracions sobre com la connectivitat mòbil està ajudant a localitzar mascotes, així com a garantir la seguretat dels ciclistes.

4YFN a la Fira de Montjuïc

En el seu tercer any, 4 Years From Now (4YFN) ha reunit més de 12.500 visitants i 500 startups i grans corporacions a l'Innovation Market. 4YFN és un programa internacional presentat per la Mobile World Capital Barcelona i la GSMA i pretén reunir les millors startups de la indústria amb emprenedors, inversors, acceleradores, incubadores i corporacions de l'ecosistema mòbil. Durant els quatre dies, el programa 4YFN ha acollit conferències, workshops interactius, exposicions amb tecnologia innovadora, competicions d’startups i oportunitats de networking per als emprenedors de la indústria.