El pilot de l´escuderia Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton, i el president i conseller delegat de Qualcomm, Derek Aberle, han debatut sobre com la tecnologia mòbil revolucionarà el sector de l´automoció i l´experiència de conduir en una conferència aquest dimarts a la tarda al MWC. Hamilton ha explicat la seva experiència competint al màxim nivell en la Fórmula 1, una competició de la qual ha estat el campió mundial en tres ocasions, i ha assenyalat que la preparació d´un bòlid d´aquesta categoria implica la participació d´equips "enormes" de desenes d´enginyers, a més de comptar amb la tecnologia punta del món de l´automoció. El pilot ha assenyalat que els enginyers de qualsevol equip de F1 han d´analitzar milers de dades que afecten la conducció dels vehicles en cada cursa i que la tecnologia per mesurar això millora any rere any.

"Des de la temperatura dels neumàtics, fins a la velocitat en què faig cada volta, els equips d´enginyers de les escuderies han d´analitzar totes aquestes dades", ha afirmat l´actual campió del món de Fórmula 1. Per la seva banda, el director executiu de Mercedes AMG Petronas, Paddy Lowe, ha apuntat que l´automobilisme d´alta competició "es tracta d´innovació i d´aportar la millor tecnologia a cada cotxe. Cada cursa aporta una quantitat enorme d´informació que s´ha d´analitzar i necessitem la infraestructura per analitzar aquesta informació fora del cotxe. Això és el que aporta Qualcomm al nostre equip".

En l´àmbit de l´aplicació de la tecnologia a la conducció tradicional, Aberle ha comentat que la connectivitat dels vehicles cada cop és una característica més present en els nous models, que permet una integració més profunda amb el telèfon mòbil dels usuaris. El president de Qualcomm ha avançat que la tecnologia de la telefonia mòbil transformarà l´experiència de la conducció, fins al punt de connectar els vehicles "amb tot": entre un vehicle i l´altra, amb els vianants o amb la infraestructura de les ciutats. Les aplicacions d´això aniran des d´evitar col·lisions a controlar la conducció responsable i aconseguir primes d´assegurances inferiors, per exemple.

"La tecnologia està aquí i està a punt per posar-se a funcionar", ha sentenciat Aberle. Igualment, el president de Qualcomm ha avançat que les noves tecnologies permetran que els cotxes elèctrics sàpiguen quan s´han de connectar a la xarxa per recarregar les seves bateries o permetran l´existència de "cotxes autònoms" que milloraran "dramàticament" la seguretat a les carreteres i la productivitat dels treballadors, que podran comprovar el seu correu o fer altres gestions relacionades amb la seva feina mentre el cotxe condueix sol de camí al seu lloc de feina o evitar embussos de trànsit.