22 de febrer de 2016
22.02.2016
Mobile World Congress

Zuckerberg critica les operadores i defensa que "tothom al món ha de tenir Internet"

El fundador de Facebook troba "decebedor" que es millori "la connexió a Internet dels rics" mentre molta gent al món no hi té accés

23.02.2016 | 00:57
Mark Zuckerberg , predident de Facebook

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, ha titllat de "decebedor" que les operadores tinguin plans per millorar i fer més ràpida "la connexió a Internet dels rics" mentre hi ha molta gent de diversos països pobres que no hi té accés. En aquest sentit, el fundador de la xarxa social ha lamentat que al 2020, quan es preveu tenir desplegada la xarxa 5G a Europa, hi haurà 3.000 milions de persones al món que no estaran connectades. "Crec que tothom al món ha de tenir Internet", ha dit Zuckerberg durant la conferència que ha pronunciat al Mobile World Congress. En aquest sentit, ha defensat el projecte Free Basics per fer accessible Internet a més gent, recentment clausurat a l'Índia.

El creador de Facebook ha tornat al MWC per tercer cop consecutiu i ha lamentat que al 2016 hi hagi 4.000 milions de persones que no tenen accés a Internet. Precisament aquest dilluns al matí, Zuckerberg ha anunciat a través d'un post a Facebook un nou projecte, Telecom Infra, que s'inclou dins de la iniciativa Internet.org i té l'objectiu de fer arribar Internet a més gent al món. El projecte preveu la col·laboració amb empreses de telecomunicacions per desenvolupar noves tecnologies que redueixi el cost de construir xarxes mòbils arreu del món.

Sobre la clausura de Free Basics a l'Índia, Zuckerberg ha assegurat que la conclusió que en treu és que "cada país és diferent".

D'altra banda, ha pronosticat que el nombre de vídeos que es pugen a les xarxes socials augmentarà en els propers anys. Com ja va dir aquest diumenge a la presentació de Samsung, ha apostat perquè la realitat virtual sigui la plataforma social del futur, de manera que cada cop hi haurà més persones que gravaran i compartiran vídeos en 360 graus. Això sí, per poder fer que la xarxa suporti tal quantitat de vídeos, caldrà desplegar la xarxa 5G, ha reconegut.

Preguntat sobre les proves que està desenvolupant amb la intel·ligència artificial i sobre el projecte de crear un majordom virtual, Zuckerberg ha afirmat que "és d'hora" encara per treure'n conclusions. En un futur, "la intel·ligència artificial salvarà moltes vides", ha pronosticat.

Zuckerberg també ha parlat sobre la recent polèmica entre Apple i l'FBI per la negativa a oferir informació d'un telèfon mòbil d'un presumpte terrorista. En aquest aspecte, ha dit que està d'acord amb l'encriptació de la informació però d'altra banda ha manifestat que Facebook sent una "responsabilitat molt gran" per evitar que des de la seva plataforma es facin pràctiques que tinguin a veure amb el terrorisme. "Si podem treballar amb el govern per prevenir atacs terroristes, segur que ho farem", ha sentenciat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook