Huawei ha passat en uns anys de ser un fabricant de segona a un dels principals referents de gamma alta quant a disseny i construcció de dispositius i un dels millors fabricants del mercat Android.

Igual que els seus grans competidors Samsung Galaxy o iPhone, Huawei també té cita al Mobile World Congress 2016 de Barcelona. Els rumors donen per fet que en l'esdeveniment es presentarà el Huawei P9, el successor dels P8, encapçalada pel Huawei P8 i el Huawei P8 Lite

Per al P9 de Huawei s'espera que l'aposta en maquinari de la companyia sigui encara més elevada que el 2015 i que aposti per integrar el processador HiSilicon Kirin 955 al costat de 4GB de capacitat en la RAM. En comparació del P8, que tenia un processador Kirim de 930 i 3GB de RAM, la millora de rendiment està assegurada.

Els rumors assenyalen que es tractarà d'un dispositiu amb pantalla de 5,2 polzades amb resolució HD, mantenint-se en una grandària mitjana, mentre que la seva bateria ascendiria als 2.900 mAh.

Pel que fa al disseny, no s'ha filtrat cap fotografia del P9, però l'esbós que circula per Internet assenyala que el mòbil podria estrenar un botó físic d'inici en la part frontal. Aquest botó podria incorporar el lector de petjades que ja tenen incorporats la resta de mòbils de la marca (el Huawei Mate 8).

Respecte a l'apartat multimèdia, la càmera principal estrenarà un sensor-dual (és a dir, dos sensors independents fent la funció de la càmera principal) de 12 megapíxels. La càmera frontal tindria un sensor de vuit megapíxels.

A dia d'avui no sabem el seu preu, encara que es rumoreja que rondarà els 400 euros. En tot cas, caldrà esperar per conèixer oficialment totes les característiques del telèfon. A més, existeix la possibilitat que en aquest mateix esdeveniment es presenti el Huawei Matebook, un portàtil convertible dos-en-un.