L'últim en monitors d'oficina són pantalles amb sensors de moviment que detecten quan estem mal asseguts o ens avisen si cal fer un descans.

De tant en tant sorgeixen noves formes de tecnologia capaços de sorprendre. I molt de tant en tant aquestes sorprenents tecnologies són més bones per als que les utilitzen. És el cas del sistema ErgoSensor que alguns monitors d'oficina de la marca Philips incorporen. I és que estem parlant de noves tecnologies, enfocades cap a una millor ergonomia i major protecció de la salut del treballador, que fan que surtin al mercat productes tan sols somiats fins ara.

En aquesta situació ens trobem amb empreses que en els últims temps estan apostant amb força per millorar la salut d'aquells que es passen moltes hores davant del monitor. La tecnologia ErgoSensor és capaç de detectar la distància a la qual es troben els ulls de l'usuari de la pantalla, de manera que ens indica si hem de apropar-nos o allunyar-nos d'ella. De la mateixa manera ens avisa si girem el cap, el que a la llarga provoca nombroses contractures cervicals.

Però una de les coses que més criden l'atenció d'aquesta interessant tecnologia és el seu avís d'excés de treball. Com si d'un cap bo es tractés, aquests monitors són capaços de avisar-nos quan ha arribat l'hora de descansar. I no ens posen mala cara si ho fem, tot el contrari.

Després d'haver provat aquesta tecnologia en el meu propi lloc de treball durant diverses setmanes, no puc més que dir que és possiblement un dels més interessants recursos que recordo. El simple fet que de tant en tant el monitor avisi de que t'has de prendre un descans, ja val el seu pes en or. La tensió de la feina fa que molt habitualment ens oblidem de prendre un necessari descans per reposar la vista i alleugerir els nostres músculs caminant una mica per l'oficina.

I sí, ho sé, normalment un no gaudeix treballant, però almenys tecnologies com aquesta serviran perquè ho passem una mica bé i sobretot de forma més saludable.