19 de febrer de 2016
19.02.2016

Creen una aplicació per seguir els terratrèmols d'arreu del món en temps real

L'eina permet conèixer l'hora i la geolocalització dels principals sismes i rebre avisos quan se'n produeixin de nous

19.02.2016 | 17:12
Una captura de pantalla de l´eina SISMOCAT, que alerta a temps real dels terratrèmols i alertes a Catalunya i a la resta del món.

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una nova aplicació gratuïta per a conèixer, en temps real, els terratrèmols que es produeixen al món. L'app està disponible per a telèfons mòbils i tauletes amb sistemes iOS i Android.

A través d'aquesta eina, el Servei Sismològic de Catalunya de l'ICGC informa dels sismes que es produeixen al territori català i a les zones properes. I, per a complementar aquesta informació, el Centre Sismològic Euromediterrani proveeix, també en temps real, les dades dels terratrèmols més significatius d'arreu del món, extretes de les diferents xarxes sísmiques existents.

El desenvolupament del SISMOCAT forma part dels intents de l'ICGC per posar a l'abast de la ciutadania eines cartogràfiques i sismològiques innovadores aprofitant les noves tecnologies.

Actualment, l'Institut ja ofereix, per exemple, el Pintamaps (una eina per a personalitzar els mapes), l'ull del temps (per a visualitzar els canvis en el paisatge català) o l'Instamaps (per a confeccionar cartografia a mida). Totes aquestes eines són consultables i accessibles al betaportal de l'ICGC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook