Atos, líder internacional en serveis digitals, prestarà servei a la Guàrdia Civil per facilitar el reconeixement de matrícules als passos fronterers de l'Estat espanyol. En aquest sentit, Atos implementarà una nova versió de SIAM (Sistema Automàtic de Reconeixement de Matrícules), que empra una eina informàtica denominada Centinela, un programa desenvolupat per Bull, la marca especialitzada en el desenvolupament de tecnologia i software d'Atos.

SIAM permet saber, en només uns segons i de manera automàtica, si un cotxe que passa la frontera és robat, porta plaques falses o ha sofert alguna transformació sospitosa, com un canvi de color.

Aquesta eina utilitza un sistema de video per a la captura, reconeixement de les matrícules i anàlisi de la informació, que envia als servidors locals i centrals de la Guàrdia Civil, que verifiquen la informació i detecten qualsevol anomalia.

El sistema de video permet gravar amb una precisió del 98% les matrícules de vehicles que viatgen a una velocitat de fins a 180 km/h, al marge de la seva forma o del seu color.