Mark Zuckerberg, màxim directiu de Facebook, ha anunciat avui que per celebrar el naixement de la seva filla Max donarà el 99% de les seves accions de Facebook a la seva fundació mentre visqui. En una carta a la seva filla publicada a Facebook, Zuckerberg ha dit que el seu propòsit i el de la seva dona, Priscilla Chan, és "avançar en el potencial humà i promoure la igualtat de l'ésser humà" perquè la seva filla pugui viure "en un món millor ".

El 99% de les accions de Facebook equivalen actualment a 45.000 milions de dòlars (uns 42.290 milions d'euros), ha especificat Zuckerberg. Els diners seran canalitzats a través de la Iniciativa Chan Zuckerberg. "Les principals àrees on ens centrarem són l'aprenentatge personalitzat, la cura de malalties, connectar a la gent i construir comunitats fortes", ha explicat el creador de la xarxa social. També ha dit que té intenció de ser el principal directiu de Facebook "per molts, molts anys".

Amb aquest gest, la família pretén "lluitar per millorar el món per a les pròximes generacions", ha afegit, i ha assenyalat que en els pròxims mesos donarà a conèixer més detalls sobre aquesta decisió. Segons la llista que s'actualitza permanentment la revista Forbes, Zuckerberg, de 31 anys, acumula una fortuna d'uns 46.800 milions de dòlars i ocupa el lloc 16 en el rànquing de persones més riques de tot el món. La seva fortuna està per sota dels 79.900 milions de dòlars de Bill Gates, un dels fundadors de Microsoft i ara dedicat a tasques filantròpiques.