El consum en el sector del videojoc a l'Estat espanyol el 2014 va ser de 996 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 6,8% en comparació amb l'any anterior, segons l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) amb dades de la companyia d'investigació de mercats GfK i d'ISFE (Interactive Software Federation of Europe) per al Gametrack.

Les dades de GfK estableixen que 755 milions de la xifra total procedeixen de la venda física. Durant l'any passat, els espanyols van gastar 364 milions d'euros en software, 301 milions en hardware (un 9,4% més que el 2013) i 90 milions en accessoris i perifèrics.

Igualment, segons dades d'ISFE, el valor estimat del consum online de videojocs el 2014 va ser de 241 milions d'euros, entre apps (dispositius mòbils) i la resta de plataformes online. Si es compara amb el 2013, quan el valor global del consum online es va situar en 170 milions segons el Gametrack, l'increment hauria estat del 41%.

Primera indústria cultural del país

Aquests resultats consoliden l'Estat espanyol com el quart mercat europeu del sector, darrere del Regne Unit, Alemanya i França, i als videojocs com la primera indústria cultural del país.

Aquestes dades s'han fet públiques coincidint amb la celebració d'aquí a una setmana, de l'1 al 4 d'octubre, de la gran fira del videojoc a Madrid, Madrid Games Week (MGW).