Tot i que s'ha aconseguit avançar molt en els últims anys, gràcies en part al suport d'algunes plataformes com Steam, un dels principals problemes dels jocs per a PC és l'enorme quantitat de títols que es distribueixen de forma il·legal des de diversos serveis de descàrrega i intercanvi.

Microsoft, segons es desprèn dels nous termes de l'acord d'ús de Windows 10, també està disposat a acabar amb aquestes pràctiques gràcies al acabat d'estrenar sistema operatiu, que és capaç d'identificar i actuar contra programari o maquinari adquirit sense la corresponent llicència i deshabilitar-lo de manera remota.

"Podem revisar automàticament la versió de programari i actualització de les mateixes o els canvis en la configuració, incloent aquells que et permeten accedir a serveis, jugar jocs pirata o utilitzar maquinari no autoritzat com a dispositius perifèrics".

En resum, això es tradueix en el fet que Microsoft pot desactivar un joc que s'executi de forma remota en qualsevol PC, tauleta o telèfon amb Windows. Aquest moviment es troba en la línia que ha adoptat la companyia de cara als jugadors.

El gener passat, el màxim responsable de Xbox, Phil Spencer, assegurava que Windows 10 podria ser "el millor sistema operatiu que Microsoft hagi creat mai per als jugadors de PC", gràcies al flux de llançaments que arribaran a Xbox One i Windows 10 com a 'Fable Legends', que tindrà un llançament simultani per a ambdues versions i permetrà joc creuat entre plataformes; o 'Gears of War: Ultimate Edition', que es llançarà en PC una mica més tard pel que fa a la sobretaula de Microsoft.