Google canvia de nom. La poderosa multinacional d'Internet ha anunciat al seu bloc oficial que passa a dir-se Alphabet, encara que el seu famós cercador es seguirà denominant Google.

Es tracta d'una reestructuració corporativa de l'empresa fundada per Larry Page i Sergey Brin el 1998. Alphabet aglutinarà totes les divisions que conformen Google en l'actualitat, com el cercador, Youtube, Google Fiber o el sistema de pagaments Wallet. També inclourà els laboratoris on la companyia desenvolupa vehicles autònoms o globus aerostàtics.

Page i Brin seran els encarregats de dirigir Alphabet, mentre que Sundar Pichai, actual CEO de Google, dirigirà el cercador pròpiament dit.

L'objectiu que s'han marcat és que tots els projectes de Google puguin desenvolupar-se i convertir-se en empreses independents, però subsidiàries de Alphabet.

"La nostra empresa està operant bé, però creiem que podem fer-la més neta i més assenyada. Per això crearem una nova companyia, anomenada Alphabet", va explicar al bloc de la companyia el conseller delegat de la firma, Larry Page.

Page serà ara conseller delegat de Alphabet, mentre que Sergey Brin, cofundador de Google al costat de Page, passarà a ser el seu president.

Alphabet serà a partir d'ara la matriu que englobarà Google, com a principal divisió de la companyia, amb l'objectiu de fer la gestió d'una empresa en constant expansió i amb divisions molt diferents, més eficient i amb capacitat de creixement.

Com a part de la reestructuració, Sundar Pichai, cap de producte de Google, passarà a ser conseller delegat de Google, empresa central del nou conglomerat en generar uns ingressos anuals de 60.000 milions de dòlars.

La intenció darrere de la fundació de Alphabet és posar en una estructura més independent empreses de Google com la divisió d'inversions de capital Google Ventures, Google Capital o subsidiàries de recerca i desenvolupament com Google X.

Amb aquests canvis, Page i Brin passen a adoptar formalment rols més estratègics dins de la companyia.

El president de Google, Eric Schmidt, passarà a ser president executiu de Alphabet.

La Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC) ha estat informada d'aquesta reorganització.

Alphabet cotitzarà sota el ja existent codi borsàri GOOGL i GOOG, però els resultats de Google es reportaran com a part de la nova organització.

Després de l'anunci, efectuat després del tancament de Wall Street, les accions de l'empresa en el mercat continu pujaven un 5,41% fins als 699 $ el títol.