La capacitat d'emmagatzematge dels Smartphone segueix sent, al costat de la durada de la bateria, un dels seus majors problemes. Segurament alguna vegada t'ha passat que just quan anaves a treure una foto perfecta d'un moment irrepetible t'ha aparegut el següent missatge: No hi ha espai en la memòria del telèfon.

Per evitar que això passi hi ha una infinitat de consells que t'ajudaran a alliberar espai en el teu Smartphone. A més dels mètodes més típics, al mercat hi ha aplicacions que t'ajudaran a esborrar dades innecessaris del teu telèfon. En el cas d'Android la apliació líder en aquest tema és Clean Master, mentre que pels iPhone és Dr. Storage.

Però si prefereixes no haver de descarregar res de nou en el teu Smartphone, segueix aquests consells per alliberar memòria al teu iPhone o Android.

Com alliberar memòria en un iPhone

1. No conservis les fotos que no siguin HDR

Si el teu iPhone fa servir el mode HDR (Alt Rang Dinàmic) per fer fotos de gran qualitat, estaràs guardant diverses còpies d'una mateixa imatge sense adonar-te'n. El que fa aquest model fotogràfic és barrejar tres fotos per crear una sola amb un major rang d'exposició.

Perquè això no succeeixi i fer alliberar memòria al teu iPhone, hauràs d'anar a Ajustos o Configuració> Fotos i càmera i desactivar l'opció "Conservar foto normal" del final del menú, que segurament estigui activada.

Aquest truc t'ajudarà alliberar espai sobretot en els últims models. Els iPhone 5 i superiors tenen millors càmeres i es pot afirmar amb total seguretat que la foto HDR que treguis sigui millor que la versió normal, de manera que desactivar aquesta opció t'estalviarà bastant espai d'emmagatzematge.

2. Esborra els missatges antics

Amb el pas del temps s'acumulen missatges que, al contrari del que pensin els més sentimentals, no necessites tornar a llegir.

Per desfer-te dels missatges més antics ves a Ajustos o Configuració> Missatgeria> Conservar Missatges. En els Smartphone el més normal és que en aquesta pestanya aparegui l'opció de conservar els missatges "Indefinidament". Però el truc per alliberar memòria en l'iPhone està en canviar aquesta opció per 30 dies per conservar només els missatges que hagis rebut fins al mes anterior.

3. Emmagatzema en el núvol

Si emmagatzemes les teves fotos, vídeos i música en el núvol podràs accedir-hi cada vegada que tinguis una connexió a Internet, sense necessitat d'ocupar memòria al teu iPhone. Per això no necessites gastar diners ja que pots aprofitar l'iCloud, el mateix servei d'Apple, i els seus 5GB d'emmagatzematge gratuït. Però si et segueixes quedant sense espai, al mercat trobaràs multitud d'opcions gratuïtes com Dropbox o Google Drive.

Com alliberar memòria en un Android

1. Guarda les fotos en una targeta SD externa

Un dels millors trucs per alliberar memòria en un Android és el d'obtenir una targeta SD externa. Guardar totes les fotos i vídeos per defecte en una targeta externa et permetrà tenir un marge realment superior d'espai d'emmagatzematge intern al telèfon.

Per alliberar encara més memòria al teu Android pots configurar el dispositiu perquè totes les aplicacions multimèdia (Descàrrega de música, podcasts, notes d'àudio i vídeo, etcètera) s'emmagatzemin directament a la targeta SD externa.

2. Passar les aplicacions a la targeta SD

En descarregar una aplicació aquesta s'instal·la per defecte en la memòria interna del telèfon, ocupant un espai que podries utilitzar per a moltes altres coses. Per alliberar aquesta memòria de l'Android, el truc més senzill és el de guardar aquestes aplicacions a la targeta SD externa.

Per passar les aplicacions a la SD només necessitaràs una de les moltes aplicacions gratuïtes de Google Play o anar a Configuració> Aplicacions> Triar l'aplicació que vulguis> Mou a la SD.

3. Esborra la memòria de les aplicacions

Pot semblar una cosa molt senzilla però moltes vegades es passa per alt. Les aplicacions que utilitzem diàriament van generant dades que cada vegada ocupen més en la memòria del telèfon. Encara que netejant la memòria i les dades de l'Android no alliberaràs molta memòria, si que pots estalviar alguns megues.

Per esborrar la memòria i alliberar memòria del teu Android, veu a Configuració> Aplicacions> L'aplicació que escullis> Esborra dades / Memòria cau.