La xarxa social Facebook va anunciar aquest dimecres que els seus ingressos en el segon trimestre van augmentar un 39%, fins als 4.040 milions de dòlars, pràcticament en línia amb les previsions dels analistes.

Les despeses de la companyia amb seu a Menlo Park (Califòrnia, EUA) van augmentar a un ritme més ràpid que els ingressos, el que va provocar una caiguda del 9,1% en els beneficis, fins als 719 milions de dòlars, equivalent a 25 centaus de dòlar per acció.

En total, els costos i despeses de l'empresa van totalitzar els 2.770 milions de dòlars en el període, un repunt del 82%.

Facebook ha assenyalat que, exclosos certes despeses, els seus beneficis haurien estat de 50 centaus de dòlar per acció, per sobre dels 47 centaus que havia pronosticat la mitjana d'analistes.

L'empresa va anunciar a l'abril que les seves despeses augmentarien fins a un 65% aquest any a causa de les inversions en centres de dades, noves contractacions i altres projectes a llarg termini.

Les accions de la xarxa social s'han apreciat un 24% en el que va d'any.

Facebook va indicar que la publicitat en dispositius mòbils va representar al voltant del 76% dels seus ingressos publicitaris, comparat amb el 73% el primer trimestre i el 62% en el segon trimestre de l'any passat.

La firma d'investigació de mercat eMarketer preveu que Facebook atregui el 16% dels 69.000 milions en anuncis publicitaris en mòbils aquest any per darrere només de Google, que segons les projeccions es farà amb un 35% d'aquesta quantitat.

"Aquest va ser un altre trimestre sòlid per a la nostra comunitat", va dir en un comunicat el fundador i conseller delegat de Facebook, Mark Zuckerberg.

Les accions de Facebook van perdre al voltant del 5% en les hores de negociació estesa després del tancament de Wall Street.