Segur que tens algun 'smartphone' antic guardat en un calaix i no saps què fer amb ell. Si li tens molt d'afecte i passes de vendre'l o regalar-lo a teu fill, nebot o parella, et mostrem alguns usos que li pots donar i que poden resultar interessants.

Punt de connexió wifi

Sense targeta SIM no podrem accedir a Internet mitjançant la tarifa de dades, però sí aprofitar el mòbil per connectar-nos a xarxes wifi. Així, el transformarem en un repetidor de senyal wifi per connectar altres dispositius a través d'ell. També es pot usar el wifi per parlar per telèfon a través d'aplicacions com Skype o Viber.

Disc dur

Si tens una targeta de memòria que et sobri pots convertir el teu 'smartphone' vell en un disc dur extern. D'aquesta manera, el pots transformar en un reproductor de música, de vídeo o per emmagatzemar tot tipus de documents i dades. Amb el cable adequat (HDMI o USB) el pots connectar a la televisió, a uns altaveus o al cotxe. Amb connexió a Internet, podem reproduir contingut en streaming.

Consola retro

Un'smartphone' que no sigui molt potent ens pot servir perfectament com emulador de jocs de 8 i 16 bits. A la xarxa podem trobar emuladors de consoles com Game Boy, Sega MegaDrive o Super Nintendo, així com vells jocs de les màquines recreatives dels 80 i 90. Si a això afegim un gamepad per USB o Bluetooth o un cable microHDMI a un televisor, assolirem una'moderna' retro-consola portàtil.

Càmera de vídeo vigilància

Vols instal·lar una càmera de vigilància a casa teva? El teu antic mòbil també pot servir-te per reforçar la seguretat del teu habitatge. Necessitaràs descarregar una aplicació de reproducció remota (IP Webcam, Security Cam, vMEye) I tenir un endoll a prop per alimentar la bateria del telèfon. Aquestes apps permeten observar en temps real el que grava un dispositiu remot a través del navegador.

Marc digital

Aplicacions gratuïtes com Digital Photo Frame Slideshow serveixen per convertir el mòbil en un marc de fotos digital. Les imatges aniran passant en forma de slideshow, és a dir, una per una. Això sí, és aconsellable que la pantalla tingui una mida gran