Saber si et roben el wifi és una de les principals preocupacions dels usuaris d'Internet. El robatori de wifi és una pràctica molt habitual, i no només entre els hackers. Cada vegada són més els internautes que, aprofitant la poca seguretat que les claus que vénen de sèrie amb les operadores, es dediquen a connectar-se a la xarxa wifi d'algun veí. Sí notes que el teu ordinador va molt lent i creus que algú es beneficia de la teva connexió, et presentem una sèrie de trucs que t'ajudaran a saber si et roben el wifi.

1. Una connexió lenta

Una connexió més lenta és la primera pista per saber si algú et roba el wifi. És probable que a certes hores del dia notes que et costa més navegar per Internet. També pots sospitar que algú et roba el wifi quan la connexió es desconnecta diverses vegades sense cap motiu tècnic aparent.

2. El 'router'

Una altra de les pistes per saber si et roben el wifi està en el 'router'. Si la llum destinada al wifi, de vegades indicat com WLAN, segueix parpellejant quan apagues tots els dispositius sense fils de la casa, serà perquè algú et roba el wifi.

3. Equips desconeguts a l'ordinador

Els lladres de wifi menys experimentats poden deixar pistes sobre els seus passos en els ordinadors. Quan aquests 'hackers' no prenen precaucions, pots veure com a la pantalla apareix un equip de xarxa desconegut, però només en les ocasions en què el lladre de connexió internet sigui un inexpert.

4. Notificacions estranyes

Si comences a rebre notificacions en el teu ordinador que no estan relacionades amb la teva activitat habitual, o trobes alguna cosa estranya al teu historial o galetes, serà possible que algú et robi el wifi.

5. Programes especialitzats

Per confirmar que algú et roba el wifi pots descarregar qualsevol dels programes que existeixen per esbrinar-ho. El més conegut és 'Wireless network watcher'. Un cop instal·lat aquest programa, veuràs com a la pantalla apareixeran tots els dispositius connectats a la teva xarxa wifi.