L'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp està bloquejant els comptes de tots aquells usuaris que no estiguin utilitzant l'aplicació oficial i, en el seu lloc, accedeixin als seus serveis a través d'aplicacions de tercers, com ara, WhatsApp Plus.

WhatsApp ja va començar a bloquejar comptes que utilitzessin clients de tercers el passat mes de novembre, però ara confirma i justifica aquesta decisió des de la secció de preguntes freqüents de la seva pròpia web.

El motiu principal no és altre que "WhatsApp Plus no és una aplicació autoritzada per part de WhatsApp" i, per tant, "WhatsApp no pot garantir la seguretat de WhatsApp Plus" i el seu ús podria posar en risc les dades personals i privats de els telèfons mòbils dels usuaris que utilitzin l''app' no oficial.

En el comunicat, a més, la companyia propietat de Facebook adverteix que "és possible" que WhatsApp Plus comparteixi la informació dels 'smartphones' amb aplicacions de tercers sense el consentiment o permís dels usuaris.

Per a qui hagi resultat afectat, WhatsApp explica que per tornar a utilitzar el seu servei de missatgeria n'hi haurà prou amb desinstal·lar la 'app' no oficial i dirigir-se a la botiga d'aplicacions de Google o al seu lloc web per descarregar-se el client oficial. Un cop feta la descàrrega, el compte deixarà d'estar bloquejat.