El fundador i CEO de Facebook, Mark Zuckerberg, ha anunciat el llançament de 'internet.org', una aliança mundial per facilitar l'accés a internet a tot el món.

La xarxa social ha fundat aquesta iniciativa juntament amb Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Samsung i Qualcomm, que desenvoluparan projectes conjunts i mobilitzaran a la indústria i els governs perquè el món estigui en línia.

Actualment, només 2,7 milions de persones (poc més d'un terç de la població mundial) tenen accés a internet, pel que l'objectiu de 'internet.org' és fer que l'accés estigui a disposició de les dues terceres parts del món que encara no estan connectades i portar les mateixes oportunitats a tot el món.

"La gran majoria de persones no tenen accés a l'internet. Estic centrat en això perquè crec que és un dels majors desafiaments de la nostra generació. He adjuntat un pla aproximat que he escrit per esbossar la tasca que Facebook està fent per resoldre això i com la nostra indústria pot treballar conjuntament per connectar els pròxims 5 mil milions de persones", ha escrit Zuckerberg en el seu mur de Facebook.

Les empreses pretenen arribar a aquest objectiu mitjançant diverses línies; una d'elles és desenvolupar i adoptar tecnologies que fan que la connectivitat mòbil més accessible i reduir el cost de l'entrega de dades a les persones a tot el món.

També s'invertirà en eines que redueixin dràsticament la quantitat de dades necessàries per utilitzar la majoria d'aplicacions i experiències d'internet.

Finalment, les empreses col·laboradores donaran suport al desenvolupament de nous models de negoci sostenibles i serveis que fan que sigui més fàcil per a les persones accedir a internet.