Whatsapp, el servei estrella de missatgeria instantània, s'ha vist avançat per primera vegada per la seva competidora Line a la llista de les aplicacions gratuïtes més descarregades de Google Play, la botiga virtual per a mòbils Android. Davant els dubtes, els usuaris de Whatsapp sembla que han preferit no pagar la subscripció anual per als telèfons Android i han decidit passar-se a la competència, que és totalment gratuïta.

Whatsapp encara no ha deixat de ser gratuït per descarregar, tot i que fa poc que ha començat a reclamar als seus usuaris d'Android el pagament anual de l'aplicació que ja van pagar en el seu dia els clients d'iPhone. Per això, els usuaris del sistema operatiu de Linux han buscat alternatives gratuïtes per reemplaçar l'aplicació.

La més famosa d'aquestes alternatives és Line. El servei de missatgeria japonès pot presumir de ser una aplicació totalment gratuïta ja que els seus ingressos no provenen de les descàrregues de l'aplicació en si, sinó de la venda mitjançant micropagaments de paquets d'emoticones i dibuixos.

Altres de les diverses alternatives gratuïtes que existeixen per reemplaçar a Whatsapp poden ser Viber, l'espanyola Spotbros, Joyn, o Babble l'aplicació de missatgeria instantània que ja prepara Google. Tot i això, Whatsapp segueix sent, al costat de Facebook o Twitter, una de les aplicacions més sol·licitades.