Amb el nom de totSUma, s'ha donat a conèixer aquest dilluns una nova plataforma catalana de finançament col·lectiu, que s'adreça als projectes de la societat civil que treballen per la llengua i la cultura del país. A l'adreça www.totsuma.cat, estarà al servei de tot tipus de projectes de la societat civil catalanista i ajudarà en el seu autofinançament, amb el sistema de crowdfunding, que està tenint molt èxit de participació, com n'és exemple el documental 'L'endemà', d'Isona Passola, que ha batut rècords i ha recaptat prop de 350.000 euros. El 5% dels seus beneficis anirà a l'impuls de nous projectes catalans a Internet.

Així, aquesta eina impulsada per l'associació Xarxa Digital Catalana (Xadica) neix amb la voluntat de ser útil a aquell associacionisme que comparteix un mínim comú denominador de voluntat de progrés i sobirania pel país i la seva llengua i cultura.

A més, a diferència d'altres plataformes de finançament col·lectiu, el 5% dels beneficis dels projectes de totSuma repercutiran directament en l'impuls de nous projectes catalans a Internet.

Projectes culturals, socials, lingüístics, educatius, polítics i institucionals -tots ells en clau catalana- són susceptibles d'utilitzar aquesta eina.

Els projectes que es desenvolupen amb aquesta eina tenen a la seva disposició publicitat sense cost a diversos mitjans digitals catalans, i els sumadors residents a Catalunya tenen dret a una desgravació del 15% de les quantitats aportades en la seva declaració de l'IRPF.

totSuma és el fruit de diverses persones, Joan Camp, Roger Lloret i Albert Plana, compromeses i vinculades professionalment a Internet. El desenvolupament, l'allotjament i manteniment el proporciona Xadica, garantint que els beneficis de la plataforma repercuteixin directament en l'impuls de nous projectes amb perspectiva i complicitat nacional.