14 de novembre de 2011
14.11.2011
Correu electrònic

Una guia contra l''spam'

L'organització Facua publica diverses recomenacions per protegir els internautes del correu no desitjat

14.11.2011 | 10:33
Una guia contra l''spam'

La guia 'L'spam: què és i com enfrontar-te a ell' ofereix informació sobre les tècniques que utilitzen les persones que envien correu no desitjat, recomanacions per evitar-lo i els mecanismes existents perquè els consumidors afectats reclamin.

La publicació, de 48 pàgines, ha estat editada per Facua-Consumidors en Acció i editada sota el marc d'una campanya finançada per l'Institut Nacional del Consum (INC) del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat.

D'aquesta manera, gràcies a la guia els usuaris queden "totalment" avisats de què és l''spam' i informats sobre els mecanismes als quals pot acudir quan són afectats per aquestes pràctiques.

També, des de la guia s'adverteix que la tècnica de l''spam' es troba entre les més emprades per part de les empreses i constitueix un abús per al consumidor. Els usuaris que es troben davant d'aquesta situació estan 'completament' desprotegits. La situació es veu agreujada pel poc control públic i les escasses sancions que s'imposen al respecte.

Entre les possibles solucions que es presenten, Facua recorda que per reduir la recepció d'spam és convenient no participar en missatges en cadena, utilitzar l'enviament de còpia oculta si el missatge va dirigit a diversos receptors, no publicar una adreça de correu electrònic en webs, fòrums...

Així mateix, amb un 26 per cent dels vots, el 'spam' es troba entre les principals estafes cibernètiques elegides pels consumidors en els premis organitzats per Facua el 2010.

La guia del consumidor està disponible a la web dedicada a guies de l'associació (http://guias.facua.org), a través de la qual també pot accedir a les edicions anteriors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema