Un incendi ha afectat dues embarcacions al port de Santa Margarida de Roses la matinada d'aquest dijous i una d'elles s'ha enfonsat. Una persona ha resultat ferida per cremades en una cama i ha estat atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Bombers van rebre l'avís a les 23.43 hores i hi van desplaçar set dotacions. Protecció Civil ha activat el pla especial d'emergències per contaminació de les aigües marines de Catalunya (Camcat). Salvament Marítim ha posat una doble barrera per contenir el vessament.

Una parella a la barca incendiada

El foc ha començat en una de les embarcacions on hi dormia una parella. Les flames s'han estès amb rapidesa i l'home ha resultat ferit amb cremades de segon grau en una cama, mentre que la dona ha resultat il·lesa. La barca ha quedat del tot cremada i enfonsada.

A causa d'aquest incendi, la barca del costat també ha quedat presa pel foc i ha començat a cremar. En aquest cas, segons els Bombers, ha resultat afectada parcialment. Aquesta embarcació finalment, també s'ha enfonsat a l'aigua.

La gent de la zona que també tenia barques amarrades al port de Santa Margarida de Roses abans de l'arribada dels serveis d'emergència ja ha començat a retirar-les per evitar ensurts i per tant, no n'ha resultat cap més d'afectada.

Finalment, gràcies a la doble barrera de contenció que ha muntat Salvament, s'ha contingut el vessament de combustible i també, s'ha evitat que l'escuma utilitzada pels Bombers s'expandís per la zona.

Alerta del Pla CAMCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat, aquesta matinada, l’Alerta del Pla Especial d'Emergències per Contaminació de les Aigües Marines de Catalunya CAMCAT per l’incendi de dues embarcacions i l’enfonsament d’una d’elles al Port de Santa Margarita i el Salatà. El Pla s’ha desactivat i baixat a fase de Prealerta, aquest matí, un cop s’ha extingit l’incendi i s’ha pogut contenir el combustible fuitat amb barreres i s’ha procedit a la seva dispersió mecànica. A conseqüència d’aquest incident, una persona ha resultat ferida lleu

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil va activar l’Alerta del CAMCAT en rebre, als vols de la mitjanit, l’avís d'un incident amb possibilitat de generar contaminació marina provinent d'un incendi de dues embarcacions en un dels canals del Port de Santa Margarita i el Salatà.

Els Bombers de la Generalitat ha destinat set dotacions terrestres. La seva intervenció ha consistit a sufocar l'incendi, que ha destruït totalment una de les embarcacions, i que ha acabat enfonsant-se. El foc també ha afectat parcialment la nau que hi havia al seu costat. Els bombers també han ajudat a retirar les embarcacions del voltant, i a Salvament Marítim a fer la instal·lació d'una barrera protectora, per evitar que l'escuma utilitzada en l'extinció i els residus de combustible de les naus afectades s'escampessin per la superfície de l'aigua.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha informat que a causa de l'incendi hi ha hagut 1 ferit lleu amb cremades, el qual ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital de Figueres.

En aquests moments, l'embarcació motora resta enfonsada en el canal on hi ha hagut l'incident i queden algunes taques d'oli contingudes a les barreres. El canal secundari no dona directament a mar i es creu poc probable que aquestes restes de combustible puguin arribar a l’exterior del port.

En la resolució de l’incident també ha participat Salvament Marítim i dues patrulles de la Policia Local de Roses.