La Policia Nacional ha detingut un home durant quatre dies seguits a Portbou. Es tracta d'un home de 28 anys que per causes que es desconeixen cada dia entrava a una caseta de jardí d'un habitatge del poble a dormir-hi. Els propietaris el van descobrir el primer dia i els va exhibir una arma blanca. Arran dels fets, van alertar la Policia Nacional que té una comissaria a l'estació del tren de trànsit internacional. Els agents s'hi van desplaçar i van localitzar l'home a qui van detenir. Un home de 28 anys i ciutadà de Togo. Se'l va acusar -tots els dies- de diversos delictes: amenaces, desobediència als agents de l'autoritat i violació de domicili. A més, els agents van comprovar que estava situació il·legal a Espanya i li van obrir un expedient en matèria d'estrangeria. El primer dia el jutge el va deixar amb llibertat amb càrrecs però li va imposar una mesura cautelar de prohibició d'entrada a Portbou.

Una mesura que l'home va arribar a el·ludir tres vegades. Durant tres dies seguits, la Policia Nacional va haver de tornar a detenir l'home perquè tornava a accedir a la caseta de la casa de Portbou i els propietaris els tornaven a alertar. En tots els casos, el jutge l'havia deixat lliure però amb la mesura. Finalment, el dia 13, agents del CNP fora de servei el van tornar a detenir. Finalment, en passar a disposició judicial, el va magistrat va fer-lo ingressar en un centre psiquiàtric.

Els propietaris de la casa arran dels fets i l'actuació de la Policia Nacional han escrit una carta d'agraïment al cos i els feliciten per la seva «eficàcia» i l'ajuda prestada.