Un home haurà de complir sis anys de presó per intentar matar-ne un altre en ple carrer a Girona, ajudat d'un ganivet i un mitjó ple de pedresque va propinar contra la víctima. El condemnat és reincident i el 2009 ja va ser jutjat i considerat responsable d'un intent d'assassinat pel qual va complir cinc anys i mig de presó.

Els fets pels quals va ser jutjat fa un mes a la secció tercera de l'Audiència de Girona són un intent d'homicidi que va perpetrar contra un amic amb qui havia d'anar a fer un cafè. Ambdós vivien al mateix barri, i el dia en qüestió es van trobar al carrer del Carme del municipi. Va ser la víctima qui va fer-li la proposta al condemnat. Li va dir d'anar a un bar pròxim a la caserna de la Guàrdia Civil, però l'acusat va dir d'anar a un altre lloc. D'aquesta manera, van començar a caminar fins que van arribar a l'encreuament entre els carrers Mossèn Baldiri i Reixach i Mare de Déu de Loreto. En aquest moment va dir-li que anés tirant cap al bar, i quan l'altre el va avançar, el va agafar pel coll i va començar a propinar-li cops al cap i a les mans amb un mitjó que havia omplert amb pedres. També li va fer diverses ganivetades a la cara repartides per la cella ?esquerra, el nas i cinc més al tòrax.

Durant l'agressió, un testimoni va presenciar els fets i va cridar-li l'atenció, moment en el qual l'home va fugir. El testimoni, però, va perseguir-lo i una ?patrulla de la Guàrdia Urbana va aconseguir trobar-lo poc després.

La sentència conclou que l'objectiu de l'acusat era matar la víctima, per això el fa responsable d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa. La víctima va trigar dos mesos a rebre l'alta hospitalària per culpa de les lesions que va patir.

El tribunal considera que els fets «han quedat acreditats pel conjunt de proves que s'han recollit» i, més important encara, per la confessió que va fer el mateix acusat durant el judici, que va admetre tots els càrrecs.

Drogat

La confessió dels fets va servir d'al·licient perquè la Fiscalia iniciés la via del pacte amb la defensa. Com que l'acusat va indicar que és toxicòman i que en el moment que intentava matar la víctima anava drogat, la petició inicial de nou anys de presó va rebaixar-se fins als sis anys.

Tot i l'atenuant molt qualificat de drogaddicció que se li ha aplicat, per contra la pena inclou dos agreujants; un de reincidència i un altre d'abús de superioritat. A més, haurà d'indemnitzar la víctima amb més de 15.000 euros per les lesions i seqüeles que va patir arran de l'agressió. L'ordre d'allunyament que se li ha imposat un cop complerta la pena és de 16 anys. La sentència és ferma.