16 de febrer de 2021
16.02.2021
L'Empordà
Capmany

Interior obre expedient sancionador contra el local dels Banys de la Mercè

Els Mossos d'Esquadra consideren que "l'activitat principal que es realitza a l'establiment, és l'intercanvi de serveis de naturalesa sexual"

16.02.2021 | 17:12
Imatge de l'actuació policial conjunta en el local.

El Govern de la Generalitat ha anunciat, aquest dimarts, que "a conseqüència de diverses actuacions d'inspecció de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) de Girona del Cos de Mossos d'Esquadra, entre les quals hi ha l'efectuada conjuntament el passat 30 de gener de 2021 amb el Cos Nacional de Policia en un operatiu per la lluita contra el tràfic d'éssers humans; el Departament d'Interior ha incoat un expedient sancionador contra un complex de Capmany", situat a la zona dels antics banys de la Mercè, a tocar la carretera Nacional II.
 
Segons Interior, "l'establiment en qüestió es dedicava anteriorment a la prestació de serveis de naturalesa sexual sota la llicència de local de pública concurrència on s'exerceix la prostitució, concedida per l'Ajuntament de Capmany l'any 2004. Després de diversos recursos judicials iniciats per la Generalitat de Catalunya, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar la nul·litat de la llicència atorgada, i va ordenar la clausura de l'establiment".
 
Clausurada l'activitat relativa a la prostitució, l'establiment va tornar a obrir les portes l'any 2018 com a hotel.
 
Malgrat tot, indicis recollits pels Mossos d'Esquadra indiquen que "l'activitat principal que es realitza a l'establiment, és l'intercanvi de serveis de naturalesa sexual de les dones que s'allotgen a l'hotel amb clients, majoritàriament provinents de França".
 
En aquest sentit, en l'actuació conjunta del passat 30 de gener, el Cos Nacional de Policia va detectar més de vint dones que varen manifestar estar exercint la prostitució a l'establiment, així com diversos ciutadans francesos que, malgrat les restriccions per la situació de pandèmia, havien travessat la frontera per aconseguir els serveis de naturalesa sexual.
 
La sanció inicialment proposada pel Departament d'Interior al titular de l'establiment és de 10.000 euros. La qüestió també s'ha traslladat a l'Ajuntament de Capmany perquè exerceixi les seves competències respecte a la possible clausura o tancament de l'establiment, que actualment disposa de la llicència d'establiment hoteler.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook