Una llogatera d'un pis a Figueres ha volgut denunciar i està en tràmits de resoldre les destrosses ocasionades presumptament pels darrers inquilins. Els principals són els forats a les vuit portes de l'habitatge. La propietària del pis xifra els danys en més de tres mil euros que és el pressupost només de les portes.

El pis estava llogat per la cooperativa Suara, que porta a terme programes de reinserció social. Aquí hi residien quatre joves. Des de la cooperativa han manifestat que assumiran la seva responsabilitat si així els pertoca i que han sol·licitat a la propietària els pressupostos dels danys.

El pis està situat al carrer Santa Llogaia de Figueres. La propietària va llogar-lo a la cooperativa el desembre de 2018. Ho va fer fa dos anys i mig aproximadament. Fa poc han deixat el pis i en entrar-hi diu que es va trobar els danys.

Totes les portes del pis, des de la d'entrada fins a les dels armaris empotrats de les habitacions estan malmeses. Els tancaments tenen forats similars, fets aparentment de forma intencionada. En total són vuit portes de fusta.

A banda d'això, actualment estan trencats els tancaments d'un balcó, el lavabo, algun endoll i una zona de la cuina on hi ha cremades, entre altres petits danys.

La propietària va aixecar acta davant de notari en marxar els inquilins perquè quedessin constància dels danys i ha comunicat la situació a la cooperativa que es dedica a la reinserció de diferents col·lectius.

Des de la cooperativa manifesten que «complirem amb el que sigui la nostra responsabiiltat en relació com estava en el moment que vam entrar». Han afegit que «podrem valorar la reclamació quan ens hagi proporcionat els pressupostos que se'ls ha demanat, se'ls ha reclamat i encara no se'ns ha passat».