Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Roses han detingut cinc homes d'entre els 20 i 46 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, veïns Sant Miquel de Fluvià i Manresa, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. A un d'ells també se l'investiga per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

La investigació es va iniciar fa unes setmanes, quan els Mossos van tenir coneixement d'un possible cultiu de marihuana indoor en diversos domicilis de la població de Sant Miquel de Fluvià. Les detencions van tenir lloc el passat 3 de desembre.

Durant les indagacions els agents van comprovar es percebia una forta olor a marihuana i que als llocs investigats s'observaven aparells de climatització en constant funcionament durant tot el dia.

Paral·lelament van rebre informació de l'empresa subministradora d'electricitat que hi havia un consum elèctric molt elevat en els domicilis investigats i que feia temps que a la zona hi havia talls en el subministrament elèctric.

Durant el mati del dia 3 de desembre efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, de les unitats de seguretat ciutadana de l'Escala i de Roses i de la Unitat d'Investigació de Roses, van portar a terme quatre entrades i perquisicions en diferents domicilis i edificis. Durant els escorcolls van comissar un total de 1.074 plantes de marihuana, en diferents estadis de creixement, 5 kilograms de cabdells de marihuana i 13.300 euros en efectiu. A més, en un dels domicilis s'hi va localitzar un rifle municionat, una pistola d'aire comprimit i 239 cartutxos.

Els quatre domicilis, un d'ells amb el subministrament elèctric connectat a la xarxa de forma fraudulenta, estaven preparats per al cultiu de marihuana. Les plantacions disposaven de tota una infraestructura amb de focus, aparells d'aire condicionat, transformadors elèctrics, extractors d'aire i una gran quantitat de fertilitzants.

Un cop es van localitzar les plantacions de marihuana i la infraestructura necessària pel seu cultiu, es van detenir un total de les cinc persones, residents en els diferents domicilis.

Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior els 5,5 kg de marihuana estarien valorada en uns 10.000 euros.

Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, van passar el dia 5 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.