La Guàrdia Civil ha intervingut 61 quilos de marihuana i 1.820 paquets de tabac de contraban en sis operacions a la Jonquera. En total, s'han detingut cinc persones de diferents nacionalitats i que intentaven treure la mercaderia de l'estat espanyol. La primera actuació va ser el passat 18 de setembre quan els agents van aturar un autocar que cobria la ruta Barcelona - Lió (França). Els agents van sospitar d'una maleta que desprenia una forta olor a marihuana. Al obrir-la, els policies van descobrir que portava més de 20 quilos de droga i van detenir un home de nacionalitat sèrbia de 43 anys. Les dues següents intervencions es van produir els dies 20 i 22 de setembre.

El primer cas va ser el d'un home de Gàmbia que portava quatre quilos de maria en una maleta i viatjava a Milà en bus. El segon, en canvi, és el de dos ciutadans italians que anaven en cotxe pels volts de les quatre de la matinada del dia 22 i que van ser interceptats quan intentaven creuar la frontera.

Els guàrdies civils van descobrir que en un cofre amagat al sostre del vehicle hi portaven 20 quilos i mig de marihuana. Els dos van quedar arrestats per un delicte contra la salut pública.

Cinc dies més tard es va produir una nova detenció, corresponent a un ciutadà belga que amagava setze quilos i mig de maria en diversos departaments del cotxe, com l'interior de les portes, el dipòsit de benzina o el maleter. En aquest cas l'home també va quedar detingut i, com la resta, va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres.

Tabac de contraban

La matinada del 28 de setembre, els agents van aturar un autocar que viatjava de Barcelona en direcció Marsella. A l'inspeccionar el vehicle, els policies van descobrir la maleta d'un passatger que viatjava amb 1.310 paquets de tabac de la marca LM, sense el precinte corresponent i valorades en 5.800 euros.

Finalment, aquesta passada nit la Guàrdia Civil ha intervingut 510 paquets de tabac més de contraban de la marca Phillip Morris, en aquest cas en un autocar que circulava en direcció París i que tenen un valor al mercat d'uns 2.400 euros. En els dos casos es va aixecar acta per una infracció administrativa.