La comunitat de veïns del carrer de la Jonquera dels números 41-67 de Figueres ha denunciat, amb un comunicat públic, haver estat víctima de robatoris, i asseguren que els darrers anys aquesta situació s'ha agreujat. «Uns impresentables que no respecten la propietat privada han rebentat els panys dels trasters del garatge de la nostra comunitat de veïns», lamenten, mentre asseguren estar «farts i molt enfadats» amb tot el que passa «sense llei on el que sí que hi ha és màxima impunitat per als delinqüents».

Els veïns, segons el text divulgat, es mostren cansats per les «innombrables trucades» fetes a la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, els quals «no han fet cas» als avisos.

Segons aquesta comunitat de veïns, recentment es va produir un presumpte «intent de violació d'una veïna», quan tornava a casa després de sopar amb uns amics. «La van increpar, perseguir i assetjar sexualment fins a la mateixa porta del seu domicili. Va tenir la sort que un veí la va poder socórrer», explica la presidenta de la comunitat de veïns.

«Ocupats per gent incívica»

La mateixa representant veïnal també es refereix, en el comunicat de la comunitat veïnal, al recent article Figueres i l'autoestima, escrit per l'exalcalde de Girona, Joaquim Nadal, i publicat en el Diari de Girona i al Setmanari de l'Alt Empordà. «Els figuerencs no som pessimistes, no estem acomplexats i la nostra ciutat no està encongida. La nostra ciutat està ocupada per gent incívica que no respecta ni res ni a ningú. Aquestes persones no són benvingudes i els nostres polítics no fan res per solucionar el problema».

Els veïns i les veïnes desitgen que no acabi passant un fet més greu en aquest carrer perquè «les autoritats polítiques prenguin les eines necessàries per canviar alguna cosa».

Els efectius policials fa dies que duen a terme un dispositiu especial en aquest carrer, segons fonts municipals.